Saramura de scrumbie

de Ina in Peste, 2 Mai 2010 | 9011 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • scrumbie ( 4 bucati)
  • sare gronjoasa
  • Pentru saramura:
  • 3-4 catei usturoi
  • un ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • delikat
  • 300 ml. apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saramura de scrumbie:

     Scrumbia se curata , se spala si se cresteaza din aproape in aproape pentru ca oasele sa se friga si sa nu mai creeze impediment la mancat. Se presara sare gronjoasa pe toata suprafata scrumbiei si in crestaturi, apoi se pune pe gratarul incins.

      Saramura: se toaca marunt usturoiul, ardeiul iute si verdeata, si se pun intr-un vas pe foc, impreuna cu putin delikat si 300 ml. apa, pana dau in clocot.

      Cand pestele este fript  se aseaza intr-o tava si se acopera cu saramura fierbinte.

       Se serveste calda, cu mamaliguta.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a pune pestele la fript, freaca gratarul cu o bucata de ceapa sau sunca. Pestele nu se va lipi de gratar si-l vei intoarce cu usurinta.

RETETA IN IMAGINI

Saramura de scrumbie-0
Saramura de scrumbie-1
Saramura de scrumbie-2
Saramura de scrumbie-3
Saramura de scrumbie-4
Saramura de scrumbie-5

COMENTARII (11)

Ina

Ina 1

03.05.2010, 19:32

Pai la ce peste vad ca prinde domnul, scrumbia mea e nimica toata .

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

04.05.2010, 15:34

Eu ador scrumbia....si in primavara asta am cautat si cu greu am gasit................

Ina

Ina 1

04.05.2010, 17:25

Anul trecut nu prea am avut scrumbie, dar au tot venit pescarii, anul asta. Am luat chiar azi, cu 10 lei/kg.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!