Saratele

de ionix in Aperitive / Garnituri, 5 Ian 2010 | 4977 vizualizari

 

le-am facut impreuna cu soacra-mea...

 

INGREDIENTE

  • 600 g telemea de vaci
  • 2 pachete cu unt
  • circa 400 g faina
  • 2 oua 
  • 1 galbenus pt  uns
  • 1 praf de copt
  • sare, chimen
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele:


Ouale se bat bine si se freaca cu untul. Se pune si telemeaua data pe razatoare.


Daca telemeaua este foarte sarata nu mai adaugati decat un praf de sare.


Apoi se pune treptat faina amestecata cu prafuld e copt, aluatul trebuie sa fie portivit.. sa nu fie prea tare.


Aluatul se da la rece circa 30 min iar apoi se intinde o foaie de circa 5 mm.


Foaia se unge cu ou, se presara chimen si se taie fasii.


Se pun pe o tava cu hartie de copt, in cuptorul incins in prealabil.


Se da la foc potrivit pana incep a-si schimba un pic culoarea.


Sunt foarte bune langa un pahar cu bere.



Pofta buna!


 

COMENTARII (6)

ionix 1

06.01.2010, 10:02

eu nu mai am, s-au mancat foarte repede... mersic Liana

Teo 1

06.01.2010, 21:48

cand intindeam foia ieseau si mai groase si mai subtiri ,dar prin forma toate sunt egale ,apar ca niste ''creionase''

nadina73 1

04.10.2010, 01:30

super 5f si aici gata ma duc din curtea ta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura cu branza si cacao
  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!