Saratele cu unt

de Dya Daniela Andrei in Dulciuri, 7 Ian 2016 | 1291 vizualizari

 

Am pregatit aceste saratele, folosind reteta Sim0nei. Le-am facut de ziua Rebecai, totul a fost in graba si nu am mai reusit sa fac o prezentare finala. Nu stiu cand le-o veni iarasi randul, de aceea aleg sa le postez si totodata sa le recomand, fara doar si poate!  Sunt delicioase, se pregatesc usor si se mananca si mai usor!

 

INGREDIENTE

  • 240 g unt
  • 200 g telemea sarata
  • 300 gr faina
  • 2 oua
  • parmezan
  • sare daca mai este necesar
  • optional mac
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele cu unt:

Se trece branza prin razatoare.

Se amesteca cu untul moale (pastrat la temperatura camerei).

Se adauga putina sare si faina.

Din ingredientele date se framanta un aluat elastic ce se va pastra la rece cateva ore (eu l-am tinut peste noapte in balcon, fiind foarte frig).

Din aluatul obtinut se intind patru foi.

Se taie fiecare foaie in fasii late de 1,5 cm.

Se ung cu ou si se presara parmezan sau/si mac.

Se pot spirala sau pastra in forma initiala.

Se coc 15minute (sau pana devin rumenii) la o temperatura de 180 grade.

 

 

TIPS-URI

1

Necesita atentie, fiind foarte fragede se sfarama usor. De aceea, dupa ce se scoate tava din cuptor, este indicat sa fie lasate sa se raceasca si abia dupa aceea sa fie asezate in alta parte (vas/cutie/etc)

RETETA IN IMAGINI

Saratele cu unt-0
Saratele cu unt-1
Saratele cu unt-2
Saratele cu unt-3
Saratele cu unt-4
Saratele cu unt-5
Saratele cu unt-6
Saratele cu unt-7
Saratele cu unt-8
Saratele cu unt-9
Saratele cu unt-10
Saratele cu unt-11

COMENTARII (19)

simona72

simona72 1

08.01.2016, 09:46

Foarte bune!!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

08.01.2016, 13:02

Multumesc!

dantes

dantes 1

09.01.2016, 14:05

Bune!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!