Saratele din iaurt cu feta si oregano

de alinutza1983 in Aperitive / Garnituri, 9 Iun 2011 | 4503 vizualizari

 

Mai aveam putina untura de casa ( primita de la mama)...si ce sa fac, ce sa fac cu ea?
Pai niste snackuri sanatoase, gustoase si spornice...si eclere...deocamdata reteta de saratele

 

INGREDIENTE

  • 900 gr iaurt ( sana) 
  • 500 gr branza feta
  • 4 linguri untura
  • 2 oua
  • 1 praf de copt
  • 1 kg faina
  • oregano uscat,
  • maghiran uscat 
  • pentru culoare :
  • 1-2 linguri paprika dulce
  • pentru finisare:
  • 1 ou+ 2 linguri lapte
  • seminte de susan, in,
  • chimen

Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Saratele din iaurt cu feta si oregano:

Amestecam mai intai untura cu ouale, adaugam si sana, apoi branza feta rasa, iar la final, vom incorpora faina cernuta si amestecata cu praful de copt, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios. In acest aluat putem sa mai punem niste verdeturi uscate si boia pentru culoare, ca sa ne mai jucam putin cu aromele si culorile.

Aluatul obtinut se da la rece cam 2 ore, apoi pe un plan infainat intindem o foaie ,nu foarte groasa- cam 1 cm ( pentru ca mai creste la copt) si cu niste forme de fursecuri incepem , tot in joaca, sa ne decupam formele dorite de saratele.
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt , asezam saratelele, le ungem cu ajutorul unei pensule de bucatarie cu amestecul de ou+ lapte, apoi presaram peste seminte de susan, in, mac, chimen ( fiecare ce are si ce ii place).

 

TIPS-URI

1

Ingredientele date se pot injumatati, deoarece ne ies foarte multe saratele din aceste cantitati!

RETETA IN IMAGINI

Saratele din iaurt cu feta si oregano-0
Saratele din iaurt cu feta si oregano-1
Saratele din iaurt cu feta si oregano-2
Saratele din iaurt cu feta si oregano-3
Saratele din iaurt cu feta si oregano-4
Saratele din iaurt cu feta si oregano-5

COMENTARII (14)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.06.2011, 09:48

bune bune

raus

raus 1

10.06.2011, 10:32

mmmmmm...imi ploua in gura

mael22

mael22 1

12.06.2011, 17:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!