Sarlota cu caise

de ianculubita in Dulciuri, 1 Iul 2013 | 1166 vizualizari

 

Acesta e cel mai simplu desert, delicios, racoritor in zilele toride si bun chiar si pentru diabetici pentru ca nu contine zahar sau cel putin eu nu pun.
Sa va spun si ceva de forme: este un set compus din forma mare de sarlota si alte forme asemanatoare dar mici. Acelea mici sunt pentru crema care ramane pentru ca intotdeauna ramane crema, dar eu le folosesc tot ca sarlota, adica mini sarlote, veti vedea.

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi de sampanie
  • 2 pahare mici cu iaurt de caise
  • 5 caise
  • 1 cana cu zeama de compot sau suc de alte fructe
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu caise:

Intr-un castron rasturnam iaurtul si-l amestecam cu caise taiate marunt, oparite. In forma de sarlota punem piscoturi inmuiate in compot si pe fundul formei la fel, pe mijloc punem 2-3 linguri de iaurt, acoperim cu piscoturi, iar iaurt, ultimul strat fiind de piscoturi. Acoperim forma cu capacul din dotare si lasam la frigider pana a doua zi cand scoatem capacul, punem o farfurie deasupra, rasturnam, scoatem forma, ornam deasupra cu jumatati de caise oparile si turnam un topping de ciocolata

Cu formele mici am procedat la fel, doar ca piscoturile le-am taiat in jumatati pe lung, am ornat cu zmeura, fiind fructe mai mici si am pus un topping de fructe de padure.

Va spun ca a fost un viscol mare in bucatarie la mine si nu a mai ramas nimic!!!!!!!

 

TIPS-URI

1

pentru cine doreste sa incerce reteta si nu are forma,se poate folosi si forma mica de tort sau forma mare de savarina iar deasupra puneti o farfurie cat sa intre in forma

RETETA IN IMAGINI

Sarlota cu caise-0
Sarlota cu caise-1
Sarlota cu caise-2
Sarlota cu caise-3
Sarlota cu caise-4
Sarlota cu caise-5
Sarlota cu caise-6
Sarlota cu caise-7
Sarlota cu caise-8
Sarlota cu caise-9
Sarlota cu caise-10
Sarlota cu caise-11
Sarlota cu caise-12
Sarlota cu caise-13

COMENTARII (21)

ianculubita

ianculubita 1

02.07.2013, 08:35

Incercati fetelor,nu veti regreta si puteti pune orice fruct doriti

mirela suba

mirela suba 1

02.07.2013, 12:24

Sim0na

Sim0na 1

02.07.2013, 12:46

bun desertul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!