Sarlota cu fructe

de ralu_river in Torturi, 1 Noi 2012 | 8459 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 13 oua
  • 18 lg zahar
  • 1 plic gelatina
  • 1 plic zahar vanilat
  • 8 lg faina
  • o cana lapte
  • un compot de ananas
  • 1 kg portocale
  • 2 kiwi
  • 1/2 kg frisca vegetala
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota cu fructe:

Blat:Se mixeaza 8 albusuri cu 8 lg zahar, se adauga 4 lg apa, cele 8 galbenusuri, pe rand si 8 lg de faina, in ploaie. Se da la cuptor, la foc mediu. 

Crema:5 oua intregi, 10 lg zahar, un plic de zahar vanilat si 200 ml lapte se fierb pana se ingroasa, la foc mic.Se bate frisca, se dizolva gelatina in 50 ml apa calduta si se amesteca totul cu crema racita.

Asamblare:

Se captuseste o forma rotunda cu folie alimentara si se aranjeaza felii de portocale  si kiwi taiate rondele pe fundul vasului si pe lateral. Se pune jumatate din crema. Se taie blatul in doua, se insiropeaza cu sucul de ananas din conserva. Se pune un blat peste crema. In restul de crema se amesteca cubulete de ananas si se pune peste blat. Deasupra se aseaza al doilea blat si se preseaza pentru a se umple golurile, dupa care se da la frigider pana a doua zi, cand se rastoarna pe un platou.

 

COMENTARII (11)

mamaieelena 1

02.11.2012, 15:11

lilik 1

03.11.2012, 12:49

arata grozav de bine

ryta 1

02.03.2014, 07:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D