Sarlota Vlad

de CookieMonster in Prajituri, 31 Mar 2013 | 2320 vizualizari

 

Sotul meu si-a dorit o prajitura doar a lui, asa ca...

 

INGREDIENTE

Mousse de banane:

  • 3 banane mari
  • 250 ml de frisca
  • 50 g zahar
  • 50 g margarina
  • 3 galbenusuri de ou
  • 1- 2 lingurite zeama lamaie
  • 1 plic de gelatina

Crema de ciocolata:

  • 100 g ciocolata menaj
  • 3 oua
  • 100 ml smantana dulce
  • 100 ml cafea neindulcita
  • 1 plic de gelatina
  • sare
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarlota Vlad:

Mousse de banane

1.  Gelatina se pune la hidratat 10 minute in 100 ml de apa rece

2.  Galbenusurile, zaharul si margarina se pun intr-un vas cu fund dublu, la foc moderat. Amestecam din cand in cand cu o lingura din lemn ca sa nu se prinda. Compozitia este gata cand trecem cu lingura si ramane urma. Luam de pe foc.

3. Incalzim putin gelatina si o adugam compozitiei rezultate.

4. Curatam 2 banane, le pasam si le stropim cu putina zeama de lamaie. Se incorporeaza in crema de ou impreuna cu frisca ( eu am folosit frisca la tub).

Tava de tort cu pereti detasabili se captuseste cu folie alimentara. Banana ramasa se curata, se taie felii subtiri si se tapeteaza fundul tavii. Adaugam mousse-ul si dam la frigider 2 ore.

Crema de ciocolata

1. Ciocolata se taie bucati si impreuna cu 3 linguri de smantana se pune la topit, la foc mare, in bain - marie.

2. Separam albusurile de galbenusuri. Batem spuma tare albusurile cu un praf de sare si, separat batem smantana pana devine frisca.

3. Gelatina se inmoaie in 100 ml de cafea rece timp de 10 minute dupa care o incalzim putin la foc mic.

4. Incorporati in ciocolata un galbenus, albusurile spuma, gelatina dizolvata in cafea si, la sfarsit, frisca Amestecati usor.

Ciocolata se pune peste mousse-ul de banane si se lasa la frigider minim 4 ore.

 Se orneaza cu mix de fructe rosii

 

RETETA IN IMAGINI

Sarlota Vlad-0
Sarlota Vlad-1
Sarlota Vlad-2
Sarlota Vlad-3
Sarlota Vlad-4
Sarlota Vlad-5

COMENTARII (31)

CookieMonster 1

01.04.2013, 10:23

Sotul meu este un alintat, asa ca franjiturica este ca el dulce si buna

Panacris 1

01.04.2013, 14:50

diana_k 1

08.04.2013, 16:38

superrrrr

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04