Sarmale

de Denissa in Porc, 19 Oct 2011 | 1582 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata de porc (sau amestec porc cu vita)
  • 100 gr. orez
  • 2 cepe
  • sare
  • cimbru
  • pasta de rosii
  • varza, foi de vita de vie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se pune carnea intr-un castron, se adauga orezul spalat bine, ceapa tocata marunt, cimbrul, pasta de rosii, sarea (Daca folositi varza murata sau foi de vita tinute in saramura mai bine nu puneti sare deoarece sarmalele vor mai trage sare din frunze)

Se amesteca bine si se trece la impaturit sarmalutele.

Inainte de  le pune in oala se toaca putina varza si se pune pe fundul oalei in care vor fierbe dupa care se aseaza sarmalele.

Deasupra se acopera cu niste frunze de varza ramase.

Mamaliga e ideala (pararea mea) pentru sarmale.

 

 

TIPS-URI

1

Daca faceti mai multe sarmale (pentru botezuri, pomeni etc. pe fundul oalei este bine sa puneti niste bete de vita de vie spalate si deasupra varza tocata ca sa nu se prinda sarmalele la fiert)

2

Daca folositi varza dulce si preferati sa aiba totusi putin (sau mai mult ) gust de acru, in apa in care opariti varza puteti pune putina sare de lamaie.

RETETA IN IMAGINI

Sarmale-0
Sarmale-1

COMENTARII (17)

kamy

kamy 1

20.10.2011, 23:34

MIUTA

MIUTA 1

21.10.2011, 12:15

Arata suuuuuper si eu vreau
Ce frumosi sunt copiii imbracati in costume nationale,nu ma mai satur sa-i privesc

Denissa

Denissa 1

21.10.2011, 12:31

multumesc!
P.S. Baietelul e al meu, fetita e partenera lui, e mare dansator si cantaret

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!