Sarmale

de tanyapatap in Mancaruri cu carne, 26 Apr 2014 | 980 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata
  • 200 gr orez
  • 2 oua
  • condimente pentru sarmale
  • 2 cutiute de bulion
  • 3 cepe mici crude
  • 3 cepe pentru calit
  • cimbru
  • putin marar
  • patrunjel
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se taie marunt si se calesc cele 3 cepe pana devin aurii apoi se adauga bulionul,se amesteca si se adaug orezul.Se lasa 5 minute pe aragaz la foc mic.

Intr-un bol se pune carnea,se toaca marunt cele 3 cepe crude si se adauga peste carne,apoi se pun cele 2 oua,se sareaza si se condimenteaza apoi adaugam prajeala cu orezul si bulionul si adaugam mararul tocat marunt.

Varza se spala,se tine la desarat daca este prea acra si sarata.

Daca foile sunt mari se portioneaza pentru sarmale potrivite dupa dorinta fiecaruia,se pune compozitie pe fiecare foaie de varza si se ruleaza.

Intr-o cratita pe fundul ei se pune varza(cotoarele si varza care nu se poate inveli sarmaua) apoi se pun foi de dafin,un rand de sarmale peste ele se pune bulion,apoi iar un rand de sarmale(se poate pune afumatura dupa preferinte) si se umple cu sarmale dupa marimea oalei.

Se acopera sarmalele cu apa si se presara patrunjel,se fierb la foc moderat,se pot fierbe la cuptor,gustul va fi mult mai bun si mai diferit ca cele de pe aragaz.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmale-0
Sarmale-1
Sarmale-2
Sarmale-3
Sarmale-4

COMENTARII (20)

JulyCris

JulyCris 1

07.05.2014, 23:11

Minunate!

tanyapatap

tanyapatap 1

08.05.2014, 07:30

Multumesc! JulyCris!!

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

15.05.2014, 11:52

grozave sarmalutele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!