Sarmale

de Ubulika in Mancaruri cu carne, 16 Mai 2010 | 4493 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • carne tocata porc 500-600 g
  • 4 linguri orez
  • 1 varza
  • 2 cepe
  • boia dulce
  • sare,boabe piper
  • marar,cimbru
  • bulion
  • 1 legatura marar,
  • 1 legatura cimbru
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale:

Se opareste varza si se scot foile.In cratita se pun 2 linguri ulei,se caleste o ceapa. Cand e gata ceapa punem 2 linguri bulion si se adauga putina apa.Se mai lasa la foc un minut.

Foile de varza se desprind de pe cotor. La fiecare frunza se taie partea superioara cu nervurile mai mari. In restul frunzei punem umplutura.

Umplutura:carne tocata+piper,sare+ceapa prajita in prealabil+orezul

Modelam sarmalele si le punem in oala pe un pat de varza taiata fideluta.Luam o legatura de marar si cimbru ,legam ,si le bagam in oala.Deasupra sa fie un rand de varza tocata.Se umple cu apa si se da la foc 2-3 ore.Se mai completeaza cu apa cat este nevoie in timpul fierberii.

Se serveste cu smantana si ardei iute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Copanele cu sos si garnitura de orez