Sarmale cu carne si dovleac

de AlexTeacher in Mancaruri cu carne, 16 Oct 2017 | 4602 vizualizari

 

Astazi o sa te invat sa gatesti un preparat de-a dreptul indispensabil romanului: sarmale. Si nu orice fel de sarmale, ci cu dovleac. Eu le voi pregati azi intr-o oala de lut. N-am mai pus-o demult la treaba si intotdeauna sarmalele au iesit de-a dreptul geniale in oala asta!  Singurul lucru de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba de oala de lut, este ca trebuie sa o lasi in apa la inmuiat minim 2 ore.
Reteta video, pas cu pas, o gasesti mai sus.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne tocata amestec vita si porc
  • 100 g orez
  • 300 g de costita afumata taiata cuburi
  • 300 g dovleac de placinta ras
  • 2-3 cepe date pe razatoare
  • 1 lingurita de paprika afumata
  • 1 lingurita de cimbru uscat
  • 3 crengute de cimbru proaspat
  • 40 ml ulei de floarea soarelui
  • foi de varza murata desarate in apa fiarta
  • 1 varza murata tocata
  • 5 foi de dafin
  • 1 litru de suc de rosii
  • sare si piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale cu carne si dovleac:

Ca sa desarezi cel mai usor o varza murata, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pui 2-3 transe de apa fiarta peste ea si s-o lasi 30-60 de minute. 

Pune 1-2 linguri de ulei in tigaie, incinge-l bine si caleste ceapa si dovleacul.
Adauga orezul, spalat in prealabil si caleste-l si pe-acesta putin.
Adauga paprika afumata si peste aceasta pune jumatate din cantitatea de suc de rosii.
Lasa aceasta compozitie sa se raceasca si amestec-o peste carnea tocata.

Taie foile de varza in dimensiuni potrivite, in functie de cat de mari vrei sa-ti iasa sarmalele. Din aceasta cantitate de ingrediente ar trebui sa ai cam 30-40 sarmale. 

Ruleaza sarmalele si strange-le bine la capete. Adauga varza tocata la baza vasului de lut, 2 foi de dafin, piper, 2 crengute de cimbru, cuburi de costita afumata si 2 linguri de bulion. Asaza apoi primul rand de sarmale. 
Adauga varza tocata peste, urmata de foi de dafin, piper, cimbru proaspat, costita afumata si doua linguri de bulion. Practic repeti procesul initial. Pune din nou sarmalele peste si acopera-le cu varza tocata, restul de bulion, piper si completeaza cu apa clocotita pana acoperi ultimul strat. 

Incinge cuptorul la 160 de grade si lasa sarmalele acolo pentru 3 ore. 
Verifica-le din cand in cand sa vezi daca s-au fiert. Ia in calcul ca unele tipuri de varza fierb mai greu decat altele. 
Serveste-le cu mamaliguta si smantana rece si bucura-te de gustul dulceag si aromat al dovleacului.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale cu carne si dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

4 pere

100 gr brânză gorgonzola DOP

30 gr miere

Miez de nucă

Câteva fire de... citeste mai mult

Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu varza si carne