Sarmale in foi de vita de vie

de zaharia_mihaela2005 in Porc, 6 Ian 2011 | 7903 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 1/2 kg carne de porc tocata
  • o ceapa
  • 1 1/2 pahar orez
  • 2 oua
  • bulion
  • frunze de vita de vie
  • sare
  • piper
  • marar
  • patrunjel
  • cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de vita de vie:

Punem frunzele de vita de vie intr-o oala cu apa fiarta si putina sare si le lasam la fiert cam 10-15 min.

Intre timp pregatim umplutura pt sarmale. Calim o ceapa apoi punem bulionul si mai lasam 5 min apoi stingem focul si punem orezul spalat si scurs de apa , carnea, ouale, sare, piper, cimbru, marar, patrunjel si amestecam bine.

Asezam sarmalele in cercuri intr-o oala in care am pus cateva frunze de vita de vie apoi le acoperim iar cu frunze de vita de vie punem apa amestecata cu bulion si lasam sa fiarba la foc mic timp de o ora apoi le bagam pt 15 min la cuptor.

Noi le-am servit cu mamaliguta si smantana.

 

TIPS-URI

1

din aceasta compozitie mi-au iesit 100 de sarmale

2

eu am avut frunze de vita de vie de la matusa mea puse la sticle fara nici un fel de saramura si erau ca si cand doar ce le culesese si de asta a trebuit sa fierb frunzele

RETETA IN IMAGINI

Sarmale in foi de vita de vie-0
Sarmale in foi de vita de vie-1
Sarmale in foi de vita de vie-2
Sarmale in foi de vita de vie-3
Sarmale in foi de vita de vie-4
Sarmale in foi de vita de vie-5
Sarmale in foi de vita de vie-6
Sarmale in foi de vita de vie-7

COMENTARII (26)

elena1988 1

08.02.2011, 14:38

zaharia_mihaela2005 1

08.02.2011, 19:32

multumesc elena

gaby_gabytza 1

14.09.2011, 11:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04