Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin

de Bya Ralu in Curcan, 19 Dec 2012 | 1851 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne mixta(porc si vita)
  • 500 g carne curcan tocata
  • 1-2 verze potrivite(murate)
  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov
  • 1 cana mica de orez
  • 1 leg marar
  • 1 cutie de rosii decojite
  • cateva felii de kaizer
  • boia dulce,sare,piper boabe,cimbru,foi de dafin
  • 2 cani de vin rose
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin:

Se taie cotorul de la varza, se desfac foile cu grija si se lasa in apa rece.

Intr-o tigaie se pune ceapa tocata marunt impreuna cu orezul in ulei de masline. Se lasa sa se caleasca cateva minute, punem sare, piper si boia dulce. Se lasa putin la racit dupa care se pun peste carne si se amesteca bine, adaugam si mararul tocat marunt, amestecam totul si incepem sa facem sarmalutele. Intr-o foaie de varza punem carne (nu foarte multa) si rulam foaia, se aranjeaza la capete.

Intr-o oala se pune putin ulei de masline si se toaca varza marunt cat sa acopere. Se adauga sarmalutele si bucatelele de kaizer, boabele de piper si foi de dafin, cateva fire de marar si varza tocata marunt. Se adauga 1 cana de vin si apa cat sa acopere sarmalele, se acopera cu un capac si se lasa la fiert. Cand apa scade se mai completeaza cu apa. Inainte cu jumatate de ora se adauga cutia de rosii decojite in blender, se mixeaza bine ,se adauga cana de vin ramasa si se adauga peste sarmalute. Morcovul se taie fasii subtiri si se pune printre sarmale. Se mai lasa la foc iar cand sunt gata se servesc cu mamaliguta si smantana. Se fierb in total cca 2-3 ore.

Sa aveti pofta!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin-0
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin-1
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin-2
Sarmalute cu carne de curcan si carne mixta in vin-3

COMENTARII (28)

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

14.01.2013, 10:44

Andreea Caroline

Andreea Caroline 1

14.01.2013, 10:56

vin si eu la sarmalute

Bya Ralu

Bya Ralu 1

14.01.2013, 11:20

va astept

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!