Sarmalute cu ciuperci

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri de legume, 20 Mar 2014 | 2421 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 cescuta cu orez (cu bobul rotund)
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • 1 legatura de marar
  • 3-4 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 50 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • o cescuta cu bulion/suc de rosii
  • o varza murata (mare) pentru infasurat sarmalutele
  • optional, pentru servit: ardei iute, smantana
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu ciuperci:

Curatam ciupercile de pielita, le spalam bine (pana apa ramane curata), le lasam intr-o sita sa se scurga de surplusul de apa, dupa care le tocam marunt. La fel procedam si cu ceapa, iar morcovul il trecem prin razatoare. Punem totul la calit in cei 50 ml de ulei, iar cand legumele devin translucide potrivim de gust cu sare si piper, adaugam mararul tocat, bulionul/sucul de rosii si orezul spalat in prealabil. Amestecam compozitia si o mai tinem pe foc cam 2-3 minute,  amestecand usor, pentru a nu se arde. 

Pregatim frunzele de varza murata, taind partea mai tare a acestora.  Cu ajutorul unei lingurite, adaugam o cantitate  suficienta din compozitia rezultata, pe fiecare frunza in parte. O infasuram cu grija pentru a nu pocni.

Pe fundul cratitei in care fierbem sarmalutele asezam coditele ramase de la marar sau varza tocata, iar peste ele asezam sarmalutele. Adaugam apoi o lingura de bulion/suc de rosii si o cantitate de apa suficienta, astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele (dar sa nu le depaseasca nivelul).  Cand nivelul apei scade mai adaugam atat cat este necesar, atentie insa ca apa sa fie fierbinte. Le asezam in cuptor la foc potrivit atat cat este necesar. Se servesc calde, cu ardei iute si smantana. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute cu ciuperci-0
Sarmalute cu ciuperci-1
Sarmalute cu ciuperci-2

COMENTARII (25)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

21.03.2014, 13:12

laura_n

laura_n 1

21.03.2014, 17:30

o bunatate!

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

24.03.2014, 09:14

Pup Laura!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12