Sarmalute cu dovleac

de Bucataras in Slow Cooking, 29 Sep 2015 | 1182 vizualizari

 

(timp de pregatire 60 min, timp de gatire 4 si 30 min ore, program “high”, complexitate redusa)

 

INGREDIENTE

  • Carne tocata amestec porc + vita – 800 kg
  • Orez – 80 g (spalat in prealabil)
  • Costita afumata – aprox 300 g (taiata cubulete)
  • Dovleac placintar, ras – cca 200 g
  • Ceapa rasa – 3 buc
  • Boia afumata – 1 lingurita
  • Cimbru uscat – 1 lingurita
  • Cimbru proaspat – 2 crengute
  • Foi de varza lasate la desarat – cca 15-20 buc mari
  • Varza murata tocata – 1/2 buc
  • Foi de dafin – 4-5 buc
  • Bulion – 1 cana
  • Apa clocotita pana la ¾ din capacitatea vasului
  • Sare si piper dupa gust
Portii: 35
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute cu dovleac:

 

  • Amesteca carnea cu orezul (spalat in prealabil), dovleacul, ceapa rasa, boia afumata, cimbru uscat, sare si piper;

  • Taie foile de varza pe jumatate si incepe sa impaturesti compozitia inauntru;

  • Strange-le bine la capete;

  • La baza Crock Pot-ului 5,7 L Digital adauga o parte din varza tocata, 1 crenguta de cimbru proaspat, 2 foi de dafin, jumatate din cantitatea de cuburi de costita afumata si piper;

  • Pune apoi 3-4 linguri de bulion si intinde bine;

  • Adauga sarmalele peste;

  • Repeta procesul, iar peste ultimul strat de sarmale adauga varza tocata, bulion si apa clocotita (atata cat este nevoie pentru a atinge ¾ din volumul vasului de ceramica;

  • Seteaza timpul de 4 ore si 30 min si modul de gatire “high”;

  • Tine cont de faptul ca sarmelele se gatesc in functie de dimensiune sau de tipul de varza folosit, mai repede sau mai incet;

  • Odata gatite, serveste cu mamaliguta si smantana;

 

Pofta buna !

 

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sarmalute cu dovleac 403392
retete culinare - Sarmalute cu dovleac 403393

COMENTARII (11)

Bya Ralu 1

29.09.2015, 21:00

reisnaor_2006 1

11.12.2015, 13:55

Panacris 1

11.02.2016, 14:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D