Sarmalute de post cu legume si pasat

de Valclaudia in Mancaruri de post, 2 Mai 2015 | 2498 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 varza mare murata
  • 2 cepe potrivite
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 4-5 linguri ulei
  • 2 morcovi potriviti
  • 1 pastarnac
  • sare si piper dupa gust
  • 150 gr. orez
  • 200 gr. pasat
  • 2 foi de dafin
  • ierburi aromate uscate si maruntite
  • 2 linguri pasta de tomate diluata in 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute de post cu legume si pasat:

Desprindem foile de varza cu grija sa ramana cat mai intregi.

Daca varza este prea sarata lasam frunzele in apa rece la desarat pentru cca 30 minute.

Curatam si spalam legumele.

Ceapa o tocam si o punem la calit in 4-5 linguri de ulei impreuna cu morcovul si pastarnacul trecute pe razatoarea fina.

Calim legumele cca 10 minute, amestecam sa nu se prinda.

Adaugam apoi pasatul, pasta de ardei si orezul spalat.

Condimentam cu sare, piper si ierburi aromatice dupa gust.

Formam sarmalutele, le asezam in oala, dupa fiecare rand de sarmalute punem  cate un strat de varza tocata si cate o foaie de dafin,adaugam apa rece cat sa acopere continutul si lasam sarmalutele la fiert la foc foarte mic pentru 45 minute.

Turnam apoi deasupra pasta de tomate diluata in 100 ml apa rece.

Lasam sa mai fiarba 150 minute tot la foc redus, oprim focul si servim.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute de post cu legume si pasat-0
Sarmalute de post cu legume si pasat-1
Sarmalute de post cu legume si pasat-2
Sarmalute de post cu legume si pasat-3
Sarmalute de post cu legume si pasat-4
Sarmalute de post cu legume si pasat-5
Sarmalute de post cu legume si pasat-6

COMENTARII (11)

laura_n

laura_n 1

02.05.2015, 21:37

dementiale astea!

mirela0911

mirela0911 1

03.05.2015, 13:13

Ne plaaac astea!

anca_rm

anca_rm 1

04.05.2015, 09:48

ce-mi plac sarmalele cu pasat =>d

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!