Sarmalute la cuptor in oala de lut

de Dya Daniela Andrei in Mancaruri cu carne, 13 Mar 2011 | 3315 vizualizari

 

Primele mele sarmalute! :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de carne tocata de porc
  • (se poate adauga si jumatate de kilogram de vita, dupa preferinte)
  • condimente: sare, piper,
  • 1 cescuta de orez, 
  • 3 linguri cu pasta de tomate,
  • 1 legatura de marar,
  • 1 legatura de patrunjel
  • 1 morcov (optional),
  • 3 cepe mari,
  • foi de vita si  de varza muarta,
  • 1 l bors,
  • 2 oua
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmalute la cuptor in oala de lut:

 

Mod de pregatire:

Tocam ceapa si o punem la calit, in cateva linguri de ulei, impreuna cu condimentele.  Cand devine translucida adaugam pasta de tomate si omogenizam

Adaugam apoi orezul, ouale si verdeata tocata marunt si mai lasam pe foc cateva minute pentru ca orezul sa fie patruns.

Dupa ce am luat oala de pe foc adaugam carnea tocata si omogenizam compozitia.

Pregatim frunzele de varza murata si pe cele de vita de vie. Pe acestea din urma le oparim in apa fiarta (apa nu trebuie sa fie foarte fierbinte), iar daca sunt in saramura le clatim in apa rece de cateva ori ca sa iasa sarea din ele.

Taiem codita frunzei de vita, punem o cantitate de umplutura suficienta (in functie de marimea frunzei)  si infasuram sarmalutele.

Pe fundul cratitei (oalei) in care fierbem sarmalutele asezam uniform frunzele de vita (putem adauga si coditele ramase de la marar si patrunjel), iar peste ele asezam sarmalutele.

Deasupra  punem frunze de varza tocata (sau de vita de vie  in functie de modul de pregatire), pentru ca sarmalutele sa nu se ridice la suprafata. Turnam borsul peste ele (daca sarmalutele sunt pregatite doar cu frunza de varza murata nu este necesar sa mai adaugam borsul) si o cantitate de apa suficienta astfel incat sa acopere in intregime sarmalutele.  Le asezam in cuptor la foc potrivit pentru aproximativ trei ore.

Se servesc cu mamaliguta si  smantana.

 

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sarmalute la cuptor in oala de lut-0
Sarmalute la cuptor in oala de lut-1
Sarmalute la cuptor in oala de lut-2
Sarmalute la cuptor in oala de lut-3
Sarmalute la cuptor in oala de lut-4
Sarmalute la cuptor in oala de lut-5
Sarmalute la cuptor in oala de lut-6
Sarmalute la cuptor in oala de lut-7
Sarmalute la cuptor in oala de lut-8
Sarmalute la cuptor in oala de lut-9
Sarmalute la cuptor in oala de lut-10

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

14.03.2011, 09:56

Ruxy multumesc! Ma bucur ca iti plac!

MotanLaOale

MotanLaOale 1

14.03.2011, 12:39

bune bune

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

14.03.2011, 16:09

Multumesc draga Motane!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!