Savarine

de madi_marin in Prajituri, 26 Oct 2013 | 3876 vizualizari

 

E a doua oară când le pregătesc. E adevărat că data trecută au ieşit mai frumoase, asta datorită faptului că am folosit formele ondulate de tartă, dar de data asta am preferat formele individuale de aluminiu. Sunt foarte gustoase, mai ales că prin frişcă am strecurat şi câteva zmeurele din dulceaţă. Serviţi, vă rog

 

INGREDIENTE

  • 10 savarine:
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 250 g făină
  • 10 g drojdie proaspătă
  • 5 linguri cu zahăr
  • 3 linguri cu ulei
  • esenţă de rom
  • esenţă de vanilie
  • Umplutura:
  • frişcă lichidă
  • dulceaţă
  • Sirop:
  • 200 g zahăr
  • 2 linguri cu miere
  • esenţă de vanilie
  • esenţă de rom
  • câteva picături de zeamă de lămâie
  • apă
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine:

Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun  oul bătul, uleiul, zahărul şi esenţele. Se amestecă bine cu o lingură de lemn. Se acoperă vasul şi se pune la loc călduţ ca să crească aluatul ( 30 de minute).

Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa ( cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.

Formele de aluminiu se pun într-o tavă mare, apoi în fiecare se pune câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop.

Se umplu cu frişcă ( şi dulceaţă eventual).

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Savarine