Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult
Savarinele imi aduc aminte de casa...copilarie...si in special de bunica mea careia ii placeau atit de mult aceste prajituri.
Sunt foarte usor de facut.Trebuie doar putina rebdare .
Pentru savarine:
Pentru sirop:
Pentru ornat :
Incepem prin a incalzi laptele.Trebuie sa fie cald si NU fierbinte.
Amestecam laptele cu drojdia uscata si zaharul.
Punem intr-un bol faina cernuta.Adaugam laptele , oul si uleiul.Amestecam ingredientele cu ajutorul unei linguri .
Punem un praf de sare si amestecam in continuare pentru 5 minute .
Acoperim bolul cu folie de plastic si lasam aluatul sa creasca 30-40 minute ( pana isi va dubla volumul).
Ungem formele pentru savarine cu unt si tapetam cu faina.
Punem aluatul in forme ajutindu-ne de o lingurita .Lasam astfel aluatul sa mai creasca inca 20 minute in forme.
Incalzim cuptorul la 180 grade si punem formele umplue pentru 20-25 minute.Pana ce s-au aurit frumos la suprafata.
Cand sunt gata,le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.
Intre timp punem intr-o craticioara apa impreuna cu zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana ce zaharul s-a dizolvat.Oprim focul si adaugam esenta de rom.Lasam siropul obtinut sa se raceasca.
Frisca lichida o mixam la viteza maxima .
Dupa ce savarinele s-au racit,le intoarcem invers si taiem un capacel dar fara sa il separam de tot .
Punem fiecare savarina in sirop dupa care deschideti usor capacelul si ornati cu multa frisca.Pe fiecare capacel punem dulceata de capsuni .
Savarinele le dam la frigider pana in momentul servirii.
1
Tineti savarinele la frigider cel putin 7-8 ore sau ideal ar fi peste noapte.
2
Ceea ce face din savarina o prajitura atit de gustoasa este chiar blatul bine insiropat asa ca aveti grija ca atunci cind puneti savarina in sirop ,aceasta sa absoarba cat mai mult.
3
Dulceata de capsuni poate fi inlocuita dupa plac.
Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
citeste mai mult