Savarine a la Madi

de Panacris in Dulciuri, 1 Dec 2013 | 5409 vizualizari

 

La un moment dat, un Bucătăraș, sincer numai știu cine, mi-a spus, ce bine că ne spui și de eșecurile din bucătărie, nu numai de reușite;) Astfel vin acum să vă povestesc de un semi-eșec;) Una peste alta prăjiturile s-au evaporat;) Mai am de probat savarine ( Dia, Ruxy!) , deși TataZmeu mi-a spus: ”Mami, cofetăriile sunt pline de savarine!” :d =))

 

INGREDIENTE

Pentru 12 prăjituri:

  • ouă 1 bucată,
  • lapte 200 ml,
  • făină albă de grâu 250 g,
  • drojdie uscată 1 lingură,
  • zahăr tos 5 linguri,
  • ulei de floarea soarelui 3 linguri,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă.

Umplutura:

  • frişcă lichidă vegetală cca. 400 ml.
  • zahăr pudră 200g.

Sirop:

  • zahăr tos 200 g,
  • miere de albine 2 linguri,
  • esenţă de vanilie 1/2 fiolă,
  • esenţă de rom 1/2 fiolă,
  • zeamă de lămâie câteva picături,
  • apă cca. 400 ml

Toping:

  • peltea de căpșuni a la Panacris cca. 5 linguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine a la Madi:

În vasul ”Maricicăi”, adică mașina de frământat, se pune laptele călduț. făina cernută, drojdia uscată și sarea,  oul bătut cu zahărul, uleiul și esențele, lăsându-se la frământat și dospit cca. 60 de minute.

Între timp se pregăteşte siropul: se caramelizează zahărul, apoi se stinge cu apa (cam 2 căni) şi se lasă până ce se dizolvă complet. Se dă la răcit, apoi se adaugă câteva picături de zeamă de lămâie, esenţele şi mierea.

Formele de silicon, se umplu cu câte o lingură de aluat. Se dau la cuptor până se rumenesc (se testează interiorul cu scobitoarea). Se dau la răcit, apoi li se taie câte un căpăcel şi se scufundă în sirop. Între timp frișca vegetală, bine răcită se bate cu cca. 200 g zahăr pudră și se lasă la rece.

Prăjiturelele obținute se umplu cu frişcă și se ornează cu peltea de căpșuni.

Poftă bună!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Savarine a la Madi 281908
retete culinare - Savarine a la Madi 281909
retete culinare - Savarine a la Madi 281910
retete culinare - Savarine a la Madi 281911
retete culinare - Savarine a la Madi 281912
retete culinare - Savarine a la Madi 281913
retete culinare - Savarine a la Madi 281914
retete culinare - Savarine a la Madi 281915
retete culinare - Savarine a la Madi 281916
retete culinare - Savarine a la Madi 281917

COMENTARII (27)

merisor 1

04.12.2013, 11:23

Eu intotdeauna le fac cu pesmet: http://www.bucataras.ro/retete/savarine-35863.html
Si mereu au reusit!

Panacris 1

04.12.2013, 11:55

Mulțumesc Ruxy Da, ai dreptate că am rămas cu gustul celor din copilărie

babi5 1

06.10.2014, 14:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55