Savarine dospite

de gaby_gabytza in Prajituri, 13 Dec 2018 | 1487 vizualizari

 

Sarbatorile au un farmec aparte atunci cand mirosul prajiturilor umple casa cu arome care ne aduc aminte de dulcile copilarii 

 

INGREDIENTE

  • aluat
  • 300 g faina
  • 1 ou
  • 125 ml lapte
  • 20 g zahar
  • 1 lgt esenta vanilie
  • 15 g drojdie proaspata
  • 1 praf sare
  • ulei
  • sirop
  • 1 l apa
  • 500 g zahar
  • 1 lgt esenta rom
  • umplutura
  • frisca Montare D'oro
  • decor
  • gem de struguri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Savarine dospite:

Aluat-Prima data dizolvam drojdia in laptele caldut.Apoi adaugam oul batut cu zaharul,vanilia si o lingura de ulei.Treptat incorporam faina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.La sfarsit adunam tot aluatul cu un pic de ulei si dam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut suficient aluatul rupem bucati din el si formam bile.Asezam bilele in formele de savarine tapetate cu hartie  si le mai lasam la dospit cca 30 min.Apoi le dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Pregatim siropul din apa,zaharul si la final esenta de rom.Incepem sa bagam savarinele in sirop,le lasam sa se insiropeze bine(cca1-2 min) apoi le scoatem afara.Dupa care le taiem capacele dar nu de tot

Ungem capacele cu gemul de struguri si umplem savarinele cu frisca batuta.In frisca se poate adauga esente dupa preferinta dar eu nu am simtit nevoia pentru savarina deja era insiropata cu esenta de rom

Daca ti-a placut reteta noastra "Savarine dospite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

16.12.2018, 00:08

Yami! Ce bine arata!

Lau 1

16.12.2018, 15:11

Ce bune sunt

dantes 1

17.12.2018, 08:48

Bune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de mascarpone si cafea