Scovergi cu iaurt

de Rux in Prajituri, 3 Mai 2014 | 34791 vizualizari

 

O bunatate, sau si mai bine spus, un deliciu, se combina perfect cu un iaurt la micul dejun :)

 

INGREDIENTE

  • 550 gr faina de patiserie( plus inca o mana pentru infainat si intins)
  • 1 plic drojdie uscata( 7 gr)
  • 1 iaurt grecesc 400 gr
  • 3 galbenusuri
  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • zahar pudra
  • ulei vegetal la discretie pentru prajit( eu am folosit ulei de palmier nehidrogenat)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scovergi cu iaurt:

Se cerne faina si se pune intr-un vas, urmeaza drojdia in mijloc, iar peste ea zaharul, aromele, galbenusurile, apoi un praf de sare pe margine.

Se topeste untul si se adauga peste el iaurtul rece din frigider, se amesteca bine si astfel compozitia va deveni calduta. Se toarna lichidul rezultat peste faina si se framanta in jur de 5 minute aluatul. Se infaineaza cu o mana mica de faina coca si se lasa la crescut in jur de 45 de minute, la loc cald in bucatarie. Facem aluatul sul si rupem din el 12 bucati aproximativ egale.

Intindem  pe o suprafata usor infainata fiecare bucata, intr-un mic cerculet( 14 sau 16 cm) si cu un pieptene zimtat facem un model pe toata suprafata. Vom  proceda asa cu toate bucatile de aluat si numai dupa aceea le vom praji in uleiul incins.  Am prajit scovergile incepand cu prima bucata pe care am facut-o. Eu am schimbat uleiul de doua ori. Am scurs scovergile intr-un vas  tapetat cu servete absorbante, apoi le-am pudrat cu zahar pudra vanilat.

Deliciu garantat!

 

TIPS-URI

1

Prajiti-le cu atentie, se ard extrem de usor!

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scovergi cu iaurt 315981
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315983
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315984
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315989
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315990
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315992
retete culinare - Scovergi cu iaurt 315994

COMENTARII (38)

tanyapatap 1

05.05.2014, 19:22

Minunate!!

Rux 1

05.05.2014, 22:44

Multumesc frumos tuturor!

MOKUSKA 1

06.05.2014, 10:45

si mie o bucatica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D