Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti

de Bucataras Medi in Peste, 3 Iun 2013 | 735 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 bucati scrumbie
  • zeama de lamaie
  • ulei de masline
  • sare
  • piper macinat
  • Pentru cartofii fondanti
  • 4 cartofi
  • ulei
  • o cana supa de legume
  • unt cat o nuca
  • rosmarin
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti:

Se curata pestele,se spala si se lasa la scurs.

In acest timp facem urmatorul amestec: zeama de lamaie, ulei, sare si piper macinat. Nu am trecut cantitatile pentru ca acest amestec fiecare il face dupa propriul gust. Cu acest amestec ungem bine atat la exterior cat si in interior scrumbiile.

Se incinge bine gratarul, dupa care se pun scrumbiile pe el. Lasam sa se faca bine pe o parte dupa care intoarcem pe cealalta parte. Cand scrumbiile sunt bine facute si frumos rumenite se iau de pe gratar. Sa nu va imaginati ca treaba cu gratarul a fost indeletnicirea mea...hihihi...banuiti cine s-a ocupat ,da?

In timp ce George se ocupa cu grataritul eu m-am ocupat de garnitura. Curatam cartofii si ii taiem rondele mai grosute. Ii condimentam cu sare si piper. Punem la incins ulei, adaugam cartofii si lasam sa se rumeneasca circa 3-4 minute la foc mare. Micsoram focul ,adaugam cateva fire de rozmarin si untul, intoarcem cartofii si lasam sa se rumeneasca si pe cealalta parte dupa care adaugam supa de legume fierbinte .Lasam sa dea in clocot dupa care dam la cuptor pentru circa 15 minute. Cartofii trebuie sa fie rumeniti la suprafata iar in interior cremosi.

Lichidul ramas poate fi folosit ulterior la prepararea diferitelor sosuri.

Se serveste scrumbia calda (peste care aruncam cateva capere) alaturi de cartofii fondanti.

Si nu uitati, merge si un pahar cu vin.

 

RETETA IN IMAGINI

Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti-0
Scrumbie la gratar cu cartofi fondanti-1

COMENTARII (34)

La Ancuta

La Ancuta 1

04.06.2013, 10:36

nu lipsesc de la asa o bunatate

jolygina

jolygina 1

04.06.2013, 23:19

nilgun

nilgun 1

26.07.2013, 22:10

wow..scrumbia e delicioasa...e pestele meu preferat

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24

Supă cremă cu fructe de mare

de Bunica 6

Supă cremă cu...

ieri la 19:12