Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți

de DinDragostePentruGatit in Peste, 16 Ian 2013 | 990 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 scrumbii,
  • 5-6 cartofi medii;
  • zeamă de lămâie;
  • ulei de floarea soarelui,
  • piper;
  • sare.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți:

Se curăță peștele de solzi, se eviscerează, se spală și se așează pe hârtie absorbantă. 

După ce s-a scurs bine apa, se crestează, se sărează și se lasă de-o parte circa 30 minute. 

Se pune scrumbia pe o tigaie grill bine încinsă. 

Se ține pe fiecare parte circa 4-5 minute. 

Cartofii se curăță de coajă, se spală și se taie în 8. 

Se prăjesc în ulei foarte bine încins. După ce s-au prăjit se scot pe un șervet, se condimentează cu sare și piper.  

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

În momentul servirii, scrumbia se poate stropi cu zeamă de lămâie sau cu oțet (balsamic, mere, etc).

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți 198173
retete culinare - Scrumbie la grătar & Cartofi prăjiți 198174

COMENTARII (7)

Andreea Caroline 1

16.01.2013, 16:24

ceva la gratar as minca si eu...

DinDragostePentruGatit 1

16.01.2013, 18:03

Poate fi si-o scrumbie proaspătă din Tulcica mea draga. Sau ce preferi...

Sim0na 1

17.01.2013, 21:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: