Semifredo dupa o reteta a Nigellei

de papabundetot in Dulciuri, 8 Sep 2013 | 1885 vizualizari

 

Desi vara aproape e gata,parca o inghetata tot mai merge asa cat inca temperaturile de afara ne mai ajuta.Vara asta cred ca am facut mai mult ca niciodata cantitati impresionante de inghetata in casa,in diverse forme si feluri,cu denumiri variate dar..pana la urma tot inghetata este indiferent ce denumire pompoasa are.Aceasta reteta am vazut-o in una din emisiunile Nigellei Lawson,nu sunt o mare fana a ei insa,o mai urmaresc asa din cand in cand…de data aceasta bine am facut pentru ca datorita ei am facut cea mai fina inghetata de pana acum :)

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 200 ml miere de albine
  • 2 oua intregi
  • 8 galbenusuri
  • 400 ml frisca lichida esenta vanilie,
  • esenta cafea
  • coaja rasa de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Semifredo dupa o reteta a Nigellei:

Mierea cu ouale si galbenusurile se pun intr-un vas metalic si apoi la bain marie,unde se amesteca continuu pana obtinem o crema de consistenta grosuta care face bule deasupra,atunci este gata.Eu am adaugat suplimentar retetei originale 2 esente pentru ca nu mi-a placut gustul cremei,asa ca am incercat sa o fac pe gustul meu.Dupa ce crema s-a racit,am amestecat-o cu 400 ml frisca lichida batuta bine,am mai pus o mana de alune padure zdrobite si am dat la congelator pana a 2-a zi.

Eu o inghetata mai fina decat asta nu am mancat inca! Nu face deloc ace de gheata si nu trebuie deloc amestecata pana cand se intareste de tot ca si la alte retete unde odata la o ora scoateam vasul din congelator si amestecam sa nu se formeze acele,aici nu e nevoie….e reteta perfecta de inghetata! 

Pofta mare!

 

COMENTARII (14)

Rux 1

08.09.2013, 22:19

Cred ca e grozava!

diaconta 1

08.09.2013, 22:58

Merge la fix

papabundetot 1

09.09.2013, 09:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59