Serpentelli cu legume si cascaval

de Lia_ in Penne, 8 Apr 2014 | 8427 vizualizari

 

Reteta m-a atras pentru ca este chiar "cu de toate", foarte bogata in ingrediente, iubesc pastele si mi-am spus ca trebuie sa fie bun acest preparat. Reteta am remarcat-o la Ela68. Recomand sa nu suplimentati cantitatea fata de reteta afisata. De cate ori am preparat paste la cuptor, ceea ce a ramas pentru a doua zi nu a mai fost la fel de bun. Eu i-am pus si carne, reteta originala este fara.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr paste serpentelli
  • optional: 300g carne de curcan/pui tocata sau taiata cubulete mici.
  • 2 morcovi mici
  • 1 ceapa
  • 50 gr unt+1 lingura pentru uns forma
  • 6 buc ciuperci medii Champignon
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 4-5 buchetele brocolli
  • 200+100=300 ml smantana pentru gatit
  • 150 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50 gr porumb congelat (n-am pus la cererea alor mei)
  • 150 gr branza elvetiana (svaiter)-n-am avut, am pus cascaval Delaco
  • cateva fire de patrunjel
  • sare, piper
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Serpentelli cu legume si cascaval:

1. Fierbi pastele cu sare cam 6 minute, mai putin decat timpul complet de fierbere indicat pe pachet. La cuptor se vor hidrata suficient.

optional: intr-o tigaie larga calesti carnea tocata in 1-2 linguri de ulei, pana scade sucul. O scoti intr-o farfurie adanca si acoperi cu capac.

2. Toaca ceapa marunt si o pui la calit in unt, in aceeasi tigaie, pana devine sticloasa. 

3. Adaugi ciupercile curatate si taiate felii. Am vrut sa pun cu prioritate morcovul pt. ca fierbe mai greu dar mi-am amintit sa-l tai fasii, asa ca restul l-am adaugat la urmatorul pas pentru ca sunt fine si fierb repede astfel.

4. Taie ardeiul fideluta, morcovul fasii si brocolli rupt in buchetele mici. Le adaugi in tigaie. Adaugi si porumbul acum daca doresti. Eu n-am pus porumb, deja erau multe legume, probabil ca imbogatea gustul dar ai mei se temeau sa nu capete vreo nuanta dulceaga.

5. Cand s-au inmuiat (cam dupa maxim 10 minute, adaugi 200 ml smantana si lasi la fiert pana ce sosul incepe sa se ingroase (cam 3-5 minute, exista pericolul sa branzeasca smantana, depinde de tipul ei). Potrivesti de sare si piper.

6. Cat fierb, razi svaiterul pe razatoarea mica.

7. Separat, amesteci galbenusurile cu smantana ramasa (100 g), adaugi laptele, svaiterul si patrunjelul tocat marunt.

8. Incalzesti cuptorul la 300°C.

9. Ungi vasul termorezistent cu unt.

10.Adaugi pastele la legume si omogenizezi. Le rasorni in vasul de cuptor.

11.Torni deasupra amestecul de ou si smantana si scuturi usor de vas ca sa se aseze.

12.Dai la cuptor pentru cca. 20 minute pana se formeaza o crusta aurie. Se mananca fierbinti.

Sa va fie de folos!

 

 

TIPS-URI

1

Am preparat o data si jumtate cantitatea intr-un vas ca in fotografii, de 2.5l , dar a fost prea mult. Un vas ceramic cu diametrul de 20 cm este suficient.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309829
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309830
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309831
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309832
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309833
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309834
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309835
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309836
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309837
retete culinare - Serpentelli cu legume si cascaval 309838

COMENTARII (26)

Lia_ 1

09.04.2014, 11:23

xana 1

09.04.2014, 11:30

super bun

MOKUSKA 1

13.05.2014, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S