SIROP DIN FLORI DE SALCAM

de adasev12 in Bauturi, 12 Mai 2013 | 2472 vizualizari

 

DELICIOS!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg flori de salcam
  • 600 g zahar
  • 1 lg-ita sare de lamaie
  • 1, 200l apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA SIROP DIN FLORI DE SALCAM:

Floarea am  frecat-o bine cu sarea de lamaie, apa am pus-o la foc si cand a dat in clocot am oparit floarea.

Am pus apoi pe foc si am lasat la fiert cam jumatate de ora, am strecurat apoi siropul, a ramas cam 1 litru.

Am pus zaharul in el si am lasat iar pe foc pana s-a ingrosat. la final am obtinut 600 ml sirop.

L-am incercat deja si e foarte bun, iar cu apa minerala iese grozav.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - SIROP  DIN FLORI DE SALCAM 227376
retete culinare - SIROP  DIN FLORI DE SALCAM 227377
retete culinare - SIROP  DIN FLORI DE SALCAM 227378
retete culinare - SIROP  DIN FLORI DE SALCAM 227379

COMENTARII (11)

Panacris 1

13.05.2013, 08:12

adasev12 1

13.05.2013, 13:59

mihaelar, e f aromat, merita...si f dulce...cred ca merge si cu mai putin zahar

marianascarlat 1

13.05.2013, 19:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21