Snitel de pui cu cartofi

de angelika in Pui, 12 Mai 2012 | 2614 vizualizari

 

Snitelul de pui se prepara obisnuit , nimic spectaculos.Garnitura o face fiecare in functie de preferinte sau cerinte.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 oua
  • 5 cartofi
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri maioneza
  • frunze de patrunjel
  • condimente:sare, piper, delikat.
  • ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de pui cu cartofi:

Se portioneaza pieptul de pui in 6 bucatele, se bate cu ciocanul de carne  se presara piper, sare, delikat, dupa care se face un aluat din 2 oua , apa ( lapte sau sifon) si 2 linguri de faina.

In uleiul incins punem bucatelele de pui dupa ce le-am imbaiat in aluatul obtinut din oua.Se intorc pe ambele parti pana se rumenesc frumos.Se aranjeaza pe o farfurie pe care am  pus cateva servetele  pt.a absorbi uleiul.Se spala cartofii si se pun la fiert cu putina sare, timp de 30 min.Se scurg de apa si se taie pe lungime cu varful unui cutit.Se taie in forma de fierastrau.Se despica si se aseaza pe un platou  impreuna cu snitelele.Cartofii se pot orna cu putina maioneza si o frunza de patrunjel.

 

TIPS-URI

1

du ce au fiert cartofii se pun intrun vas cu apa rece ptr.a se curata usor de coaja

2

eu folosesc doar maioneza facuta in casa.

COMENTARII (13)

mamaieelena 1

12.05.2012, 19:33

place

diaconta 1

12.05.2012, 20:18

Mmmmmmmmm ce bine arata

Rocsi 1

13.05.2012, 15:11

arata bineeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55