Socata

de laura_n in Bauturi, 2 Iun 2014 | 1638 vizualizari

 

O ador! O ador! O ador!
Proaspata, naturala, gustoasa! Tonic pt organism, plina de beneficii!

 

INGREDIENTE

  • 5 l apa minerala plata
  • 4 lamai parfumate
  • 5- flori de soc ( sa fie proaspete)
  • 4-5 linguri miere naturala
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Folosim un borcan de sticla (ideal) sau un bidon de plastic. 

Turnam 3 l apa si punem 4-5 linguri miere. Amestecam bine, bine, ca sa se topeasca mierea.

Spalam foarte bine lamaile, le stoarcem. Sucul obtinut il turnam peste apa din bidon. Amestecam iar. Cojile de lamaie le punem in bidon.

Spalam florile de soc usor ca sa nu se scuture si le punem in bidon. Amestecam iar si punem bidonul in balcon. Atentie sa nu infiletati dopul, il puneti doar sa tina acoperita gura bidonului.

Dupa 1 zi -2, scoatem si strecuram socata in sticle (de sticla am avut eu) si le punem la frigider! 

 

 

TIPS-URI

1

se pot adauga stafide sau capsuni cat timp sta la macerat!

2

data viitoare adaug si cateva frunze proaspete de menta!

COMENTARII (33)

anca_rm 1

04.06.2014, 08:50

socata , mai ai ? foarte buna si interesanta reteta

Rocsi 1

04.06.2014, 18:38

Imi place mult si mie socata dar anul asta nu am facut

Bya Ralu 1

26.03.2015, 05:43

buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!