Socata

de Oana in Bauturi, 13 Mai 2015 | 2814 vizualizari

 

Deja au aparut florile de soc si mie imi place la nebunie socata, asa ca va invit la un pahar rece si aromat!
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

  • apa - 3 l
  • zahar- 200 gr
  • flori de soc- 4 mai mari
  • lamai- 3 buc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

In jumatate de litru de apa fierbinte dizolvati zaharul, apoi lasati la racit. Amestecati cu restul de apa, zeama si pulpa de lamaie, adaugati florile de soc spalate si uscate si acoperiti vasul cu o farfuriuta. Lasati socata 2-3 zile sa se infuzeze si serviti apoi cu cuburi de gheata si felii de lamaie.

 

TIPS-URI

1

optional, puteti adauga si putina drojdie, daca va place acidulata

2

in loc de zahar puteti folosi miere dupa gust

3

adaugati zahar dupa gust

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 380485
retete culinare - Socata 380486

COMENTARII (28)

Lau 1

14.05.2015, 12:44

ce prezentare frumoasa

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:20

poa 1

17.05.2015, 14:02

Azi am pus un borcan afara ! Sper sa fie soare cel putin 3 zile!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pogacele cu cascaval

de Rocsi 9

Pogacele cu...

ieri la 22:28

Fursecuri umplute cu nuca de cocos

de nadea68 5

Fursecuri umplute...

ieri la 21:55

Ciuperci umplute cu praz si mozzarella

de GeorgiG 4

Ciuperci umplute...

ieri la 20:59