Socata

de Andra_Constantinescu in Bauturi, 2 Iun 2015 | 3547 vizualizari

 

Racoritoare si un pic intepatoare - asa este socata.

 

INGREDIENTE

  • 4 l apa;
  • 500 g zahar;
  • o lamaie;
  • o jumatate de lingurita cu boabe de orez;
  • 4-5 flori mari de soc.
Portii: 18
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Intr-un borcan mare se pun zaharul, apa, boabele de orez si florile de soc spalate.

Lamaia se spala, se taie pe jumatate si se stoarce, apoi se taie felii si se pune in borcan.

Se amesteca usor toata compozitia, se pune capacul la borcan si se lasa 3-4 zile la macerat. Compozitia din borcan se amesteca cel putin o data pe zi.

Cand este gata, socata se strecoara si se pastreaza la frigider, in sticle sau bidoane.

Se serveste ca atare sau cu gheata, eventual se mai poate indulci, dupa gust.

 

TIPS-URI

1

In loc de boabe de orez se poate pune un bobulet de drojdie proaspata, dar socata va avea miros specific acesteia.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 383761
retete culinare - Socata 383762
retete culinare - Socata 383763
retete culinare - Socata 383764
retete culinare - Socata 383765
retete culinare - Socata 383766
retete culinare - Socata 383768

COMENTARII (16)

Constelatialeu 1

02.06.2015, 19:57

Buna,buna..

delia64 1

02.06.2015, 22:17

Rocsi 1

03.06.2015, 19:32

O bautura racoritoare foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: