Socata

de Gherca Daniela in Bauturi, 7 Iun 2015 | 640 vizualizari

 

Foarte buna pentru zilele calduroase, rece si cu multa gheata!:x

 

INGREDIENTE

  • 3l apa
  • 3 lamai
  • 200g zahar
  • 4 flori de soc mai mari
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

Punem o jumatate de litru de apa pe foc, iar cand este fierbinte stingem focul si adaugam zaharul, amestecam pana se topeste si apoi lasam la racit.

Intre timp stoarcem lamaile si spalam bine florile de soc.

Intr-un borcan punem apa racita, restul de apa, zeama de lamaie, florile de soc, punem si cojile de lamaie si acoperim cu o farfurioara.

Lasam socata 2-3 zile. Apoi o strecuram si o bagam la frigider.

O putem servi cu felii de lamaie si multa gheata. 

 

TIPS-URI

1

Se poate inlocui zaharul cu miere sau orice alt indulcitor

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Socata 384654
retete culinare - Socata 384656
retete culinare - Socata 384657
retete culinare - Socata 384658
retete culinare - Socata 384660
retete culinare - Socata 384661
retete culinare - Socata 384663
retete culinare - Socata 384664
retete culinare - Socata 384667
retete culinare - Socata 384668

COMENTARII (22)

mihaelar63 1

07.06.2015, 22:55

Socata nu se poate refuza

Gherca Daniela 1

08.06.2015, 08:05

Rocsi 1

08.06.2015, 19:31

Imi place!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21