Socata

de UrsanMihaela in Bauturi, 13 Mai 2018 | 2571 vizualizari

 


Voua va place socata?
Eu in fiecare an pregatesc cel putin o portie de socata.
In acest moment, cand scriu aceasta reteta, aici am langa mine un pahar cu socata.
Socata este racoritoare si sanatoasa.
 

 

INGREDIENTE

  • 10-12 flori mari soc
  • 1 kg de zahar
  • 2-3 lamai mari
  • 8 litri de apa rece
  • un borcan de 10 litri
Portii: 24
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata:

   Se spala florile de soc si se pun pe fundul borcanului. 
   Se adauga zaharul si sucul de lamaie, plus cojile de lamaie taiate felii.       
   Apoi se umple borcanul cu apa rece, se amesteca, se acopera cu un tifon si se mai lasa 2 sau 3 zile intr-un loc cald si insorit (depinde cat de cald este in locul de depozitare).

    In fiecare zi se amesteca lichidul din borcan, dimineata si seara. 
    Atunci cand a ajuns la nivelul de aciditate dorit, strecurati socata, puneti-o in sticle si depozitati-o in frigider. 
   Socata se serveste rece.

TIPS-URI

1

Se pune un bob de drojdie pentu a avea mai multa aciditate.

2

Se poate folosi boabe de orez tot pentru a avea mai multa aciditate

Daca ti-a placut reteta noastra "Socata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bucataras Diana 1

13.05.2018, 22:55

azi am făcut și noi.

Rahela Velicu 1

13.05.2018, 23:00

mihaelar63 1

09.07.2018, 05:27

Cu siguranta ca nu refuz nici un pahar

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Socata reteta bunicii, cu zahar caramelizat