Socata, suc din flori de soc

de diana_k in Sirop / Compot, 9 Mai 2014 | 10432 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 flori de soc
  • 4,5 l apa
  • 600g zahar
  • 1 lamaie mare
  • 10g drojdie proaspata
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Socata, suc din flori de soc:

 Alegem flori de soc bine inflorite, le spalam usor sub jet de apa, le scuturam de eventualele gaze si alte impuritati,  le punem la scurs intr-o sita, apoi le aseazam intr-un borcan de 5 litri impreuna cu lamaia taiata felii.  

Zaharul il punem la caramelizat intr-o cratita la foc mic, cand prinde o culoare frumoasa maronie de chihlimbar dam cratita deoparte si amestecam pana se topesc toate cristalele de zahar.  Stingem caramelul cu apa rece, aproximativ un litru.

  Turnam siropul in borcan, completam cu apa rece, adaugam drojdia sfaramata. Atentie nu umpleti borcanul pana sus cu apa pentru ca sucul v-a fermenta  si riscati sa curga lichidul pe afara!  

Acoperim borcanul si il punem la soare pentru doua-trei zile, in functie si de temperatura de afara. Din cand in cand amestecam si gustam sucul.  

Cand incepe sa fermenteze, sa bolboroseasca si a ajuns la un gust placut, usor acidulat  strecuram sucul si il turnam in sticle.  Se pastreaza la frigider.

 

RETETA IN IMAGINI

Socata, suc din flori de soc-0
Socata, suc din flori de soc-1
Socata, suc din flori de soc-2
Socata, suc din flori de soc-3
Socata, suc din flori de soc-4

COMENTARII (17)

 Lavinia

Lavinia 1

09.05.2014, 20:43

buna tare

JulyCris

JulyCris 1

09.05.2014, 22:25

mihaelar63

mihaelar63 1

14.05.2014, 10:20

vai ce as mai bea !!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!