Somon cu crema de praz

de epurasha2bb in Mancare copii, 19 Feb 2010 | 2893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 rondele somon proaspat
  • 1 fir de praz
  • sare
  • piper
  • rosii uscate
  • busuioc uscat
  • 1 lingura de frisca
  • 1 lamaie
  • 1/2 morcov
  • 1 fir de rozmarin
  • unt pt.uns tigaia
  • ulei de masline extravirgin
  • rosii cherry pt.decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu crema de praz:

Se pune tulpina de praz taiata rondele mici pe o sita la abur si se lasa 10 minute.Apoi se paseaza cu pasatorul sau blenderul adaugand untul, frisca, sarea si piperul.Astfel obtinem crema de praz de un verde deschis,placut.

Rondelele de somon se pun intr-o tigaie antiaderenta(eu folosesc Doubletta cu triplu strat de teflon), se unge tigaia cu putin unt, se presara putin amestec de rosii uscate si busuioc si putina sare mare, se picura peste peste ulei de masline extravirgin presat la rece, si se pune si 1/2 pahar de apa in care a picurat zeama de praz cand a stat la aburi.Se lasa sa se patrunda, apoi se intoarce cu paleta si pe partea cealalata pana se rumeneste putin.


Servirea:


Servim pe un platou alb in diverse aranjamente, fie desenam din crema de praz un cap, coada si aripioare de peste, ochi din capere, bule de aer din rondele mici de praz, un coral din bucati de morcov fiert si corpul pestelui din rondeaua de somon sau varianta 2 se pune crema de praz deasupra rondelei de somon si se orneaza cu gargarite din rosii cherry si planta din crenguta de rosmarin cu firicele din lamaie si praz.


Pofta buna, este un preparat sanatos si delicios care sigur nu va cade greu, este ideal pentru o cina vesela!


 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon cu crema de praz 18171
retete culinare - Somon cu crema de praz 18172

COMENTARII (8)

mihaelar63 1

21.02.2010, 23:14

super !!! cred ca nyu mai e nevoie de desene animate cand ai asemenea farfurie in fata cel mai mult imi plac bulele ., serios .

Teo 1

22.02.2010, 23:01

cata fantezie !

epurasha2bb 1

23.02.2010, 10:16

Multumesc Teo!
Mihaela ma bucur ca ti-au placut bulele, serios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Dulceata de ardei iute
  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!