Somon cu sos dulce de mustar

de Bucataria_lui_Tavi in Somon, 28 Mai 2010 | 7441 vizualizari

 

Astazi avem in meniu somon cu sos dulce de mustar. Somonul este relativ sarac in calorii si in grasimi saturate, dar bogat in proteine si, in special, in acizi grasi omega 3. Prin urmare, consumul constant de somon reprezinta un beneficiu de necontestat pentru organism. Aceasta reteta este usor de preparat, necesita sub 15 minute timp de preparare si are cca 350 calorii/portie.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 fileuri de somon (150 g portia);
  • 2 linguri de ulei vegetal;
  • 2 linguri de patrunjel;
  • 2 linguri de marar;
  • 2 fire de ceapa verde;
  • un praf de sare si piper.
  • Pentru sos aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 2 linguri de mustar Dijon;
  • 1 lingurita de mustar cu boabe intregi;
  • 4 linguri de miere de salcam;
  • 1 lingura cu sos de soia;
  • 1 lingurita de piper negru, macinat;
  • 1 lingura cu ulei de masline.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu sos dulce de mustar:

Preparare somon cu sos dulce de mustar:

Curatati mararul si patrunjelul. Taiati ceapa verde bucati de 5 cm lungime.

Puneti mustarul de Dijon intr-un bol, adaugati mustarul cu boabe intregi, sosul de soia, mierea, piperul macinat, uleiul de masline, dupa care amestecati bine pana se integreaza in compozitie toate ingredientele si obtineti un sos omogen. In acest moment, aveti toate ingredientele gata pentru prepararea somonului.

Condimentati somonul cu sare si piper pe ambele parti. Puneti intr-o tigaie (cu maner metalic, pentru a o putea introduce in cuptor) uleiul vegetal si lasati-l sa se incinga la foc mediu.

Adaugati bucatile de somon in tigaie si rumeniti-le 1 minut pe fiecare parte. Dupa ce le-ati rumenit cate 1 minut pe fiecare parte, introduceti tigaia in cuptorul preincalzit la 150 de grade si lasati in cuptor 10 minute.
Dupa ce s-au scurs cele 10 minute, scoateti tigaia din cuptor si mai lasati somonul 1 minut in tigaie. Puneti apoi sos in farfurie, adaugati fileul de somon peste sos, turnati peste somon sos din belsug, dupa care presarati verdeturi deasupra (patrunjel, marar, ceapa). Se poate servi cu garnitura de cartofi natur sau orez.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (29)

Bunica

Bunica 1

29.05.2010, 22:31

E foarte bun ! Nu sunt fan somon, dar din cand in cand mananc Am pregatit dupa reteta Irinei cu sos dulce si mi-a placut.

nadina73

nadina73 1

29.05.2010, 23:48

super bun e pestele meu preferat ,iar prezentare e grozava super 5 furcutrimitit si prin posta

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

31.05.2010, 11:06

niciodata nu ma pot abtine de la o portie de peste............5 furcu.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!