Somon la capac cu orez

de Sylvia in Somon, 22 Feb 2010 | 4545 vizualizari

 

Am pregatit acest pranz rapid si delicios in mai putin de 20 de minute.

 

INGREDIENTE

  • Pentru trei portii avem nevoie de
  • 3 inele mari de somon, 
  • 2 foi de dafin,
  • 2 crengute uscate de cimbru,
  • 50 ml ulei de masline,
  •  sare,
  • piper,
  • condimente pentru peste,
  • o lingura zeama de lamaie proaspat stoarsa, 
  • 125 grame de orez basmati am pus eu,
  • o lingura de vegeta mea naturala.
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la capac cu orez:

  Preparare pregatim inele de somon si le condimentam cu sare , piper si condimente pentru peste. Este indicat sa stea la frigider cateva ore asa condimentate.

  Asezam bucatile de somon condimentate intr-o tigaie de tefal mai inalta si turnam peste ele uleiul si o jumatate de ceasca de  apa, adaugam dafinul,cimbrul si lingura de zeama de lamaie . Acoperim cu un capac si lasam la foc mic 5 minute si apoi intoarcem cu grija si lasam inca 5 minute .

  Separat fierbem orezul cu apa cat sa treaca de doua degete peste el si o lingura de vegeta naturala am pus eu ( un amestec de legume mixate , ardei, ceapa,morcov, pastranac, telina, verdeturi) . Il fierbem fara capac la foc mediu timp de 15 minute, amestecand si adaugan apa putin cate putin daca mai trebuie.  In timpul acesta este gata si somonul, atunci cand a scazut apa si este usor rumenit. Le-am servit impreuna acompaniate de salata verde, a  fost o masa delicioasa si lejera .

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Somon la capac cu orez 18542
retete culinare - Somon la capac cu orez 18543
retete culinare - Somon la capac cu orez 18544
retete culinare - Somon la capac cu orez 18545

COMENTARII (19)

madi_marin 1

07.03.2010, 17:41

eu am vazut chiar intreg la Real....

Sylvia 1

08.03.2010, 08:41

Oana probabil la Bucuresti unde e o fluctuatie de vanzari si mai mare ca si la Cluj au mai multe variante
Madi eu prefer sa il iau intreg cand pot si fac eu si file si inele de somon, parca sunt sigura ca e proaspat atunci

mena29 1

17.04.2010, 12:41

Ador pestele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18