Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur

de bubulina44 in Somon, 10 Apr 2012 | 16212 vizualizari

 

Daca tot a fost duminica dezlegare la peste, atunci peste am facut. Si nu orice peste, ci medalioane de somon la cuptor. Mergeau de minune cu niste legume dar de data asta am optat pentru niste cartofi natur.

 

INGREDIENTE

  • 2 medalioane de somon (aprox. 750 gr)
  • 1 fir de ulei masline
  • 60 ml apa
  • 3 lamai mari
  • 6-8 cartofi
  • boia
  • oregano
  • 2 crengute rozmarin
  • 1-2 catei de usturoi
  • sare, piper dupa gust
  • patrunjel verde din belsug
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur:

Cu pestele e foarte rapid si usor, mai mult a durat pana am curatat si fiert cartofii.

Medalioanele de somon se spala cu apa rece si se usuca cu un servet curat. Intre timp am amestecat ingredientele pentru crusta: oregano, boia, sare, piper, rozmarin. 

Am tavalit somonul pe toate partile prin ierburile aromate apoi am asezat medalioanele in vasul yena, tapetat cu felii de lamaie, groase de jumatate de centimetru. Deasupra am asezat crengutele de rozmarin si peste am turnat un fir de ulei de masline, amestecat cu zeama de la o lamaie si foarte putin apa, cam 50-60 ml.

Am introdus vasul in cuptorul preincalzit la 220 grade si am lasat acoperit cam 15 minute, iar ultimele minute am luat capacul pentru a se forma crusta. Medalioanele mele erau groase cam de 1.5-2 cm, asa ca le-am lasat cam 25 minute in total.

Intre timp s-au fiert si cartofii, i-am scurs de apa si i-am pus in tigaie, in care am pus in prealabil o bucatica de unt, i-am sarat, i-am intors pe toate partile de 2-3 ori pana ce au absorbit tot untul, apoi am presarat patrunjel proaspat tocat.

Noi am servit somonul cu un mujdei de usturoi amestecat cu iaurt rece, preferatul nostru pe carnurile de tot felul :)

Spor si Bon appétit ;)

 

TIPS-URI

1

Se recomanda servirea cu legume la cuptor sau chiar cu o salata de legume proaspete, pentru ca somonul este destul de gras. Timpul de coacere este foarte redus, totul depinde de grosimea feliilor si de preferinte. Testati prin apasare usoara cu dosul unei linguri, cand somonul se desface putin la apasare inseamna ca e gata. Stiati ca Somonul contine acizi grazi Omega 3, grasimi sanatoase cu beneficii multiple pentru toate varstele?

RETETA IN IMAGINI

Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur-0
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur-1
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur-2
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur-3
Somon la cuptor cu garnitura de cartofi natur-4

COMENTARII (15)

adry88

adry88 1

11.04.2012, 10:30

yammi!place

iri_iri

iri_iri 1

11.04.2012, 19:58

o portie vreau si eu

bubulina44

bubulina44 1

11.04.2012, 23:09

Va multumesc tuturor pentru aprecieri, chiar a fost bun si gustos si mai ales rapid!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!