Sorbet de pepene galben si nectarine

de nilgun in Dulciuri, 5 Aug 2013 | 1551 vizualizari

 

Sorbetul (în franceză sorbet, în italiană sorbetto) este un desert rece considerat strămoșul înghețatei. De multe ori este confundat cu băutura Granita În general acesta are la bază fructele și apa însă de multe ori conține lapte și lichioruri alcoolice. Sorbetul exista încă din antichitate. Nero, marele conducător al Romei, pentru a produce acest desert aducea gheață din Munții Apenini.
Denumirea preparatului provine de la cuvântul arab sherbet, cu rădăcini indo-europene.
Sursa: DEX

 

INGREDIENTE

  • 450 gr.pepene galben
  • 2 nectarine
  • 2 albusuri
  • 5 linguri de zahar
  • eseta de vanilie
  • zeama de lamaie
  • un praf de sare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de pepene galben si nectarine:

Pepenele galben se curata de coaja si se taie ucati. Necatrinele se spala, se scot samburii se se taie bucati. Cu ajutorul unui blender facem piure de fructe. Ouale se bat spuma cu o lingura de zahar, sare, zeama de lamaie. Se pune si restul de zahar si amestecam ca pentu bezele. Deasupra amestecului de albusuri punem piureul de fructe, amestecam bine.

Se pune intr-un vas de plastic, se da la congelator. Din 30 in 30 de minute se scoate, se amesteca cate putin. La final, scoatem dupa 2 ore, cu 5 minute inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250046
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250047
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250050
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250051
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250052
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250053
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250054
retete culinare - Sorbet de pepene galben si nectarine 250055

COMENTARII (18)

nilgun 1

06.08.2013, 10:08

5 linguri de zahar

Rocsi 1

06.08.2013, 11:33

Un super deliciu este sorbetul, iar al tau e foarte aromat

nilgun 1

06.08.2013, 12:16

ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S