Sos de afine cu vin Cabernet

de Bucataria_lui_Tavi in Pt. carne, 29 Mai 2010 | 7167 vizualizari

 

Sosul de afine este folosit, de Ziua Recunostintei in Statele Unite, ca garnitura la preparatele din carne de pasare, dar multe persoane (in special vegetarienii) il consuma ca aliment de sine statator, datorita proprietatilor sale curative.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g afine;
  • 100 ml vin rosu Cabernet;
  • sucul de la o portocala;
  • 2 linguri coaja de portocala rasa;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1 varf de lingurita de piper Cayenne;
  • un praf de sare;
  • un praf de piper negru, macinat;
  • 50 g zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de afine cu vin Cabernet:

Pregatire ingrediente: Radeti coaja de portocala si stoarceti portocala. Pregatiti vinul, condimentele, afinele si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare sos de afine: Intr-o oala turnati vinul, sucul de portocale, zaharul, condimentele, coaja de portocala, batonul de scortisoara si lasati sa fiarba toate ingredientele la foc mediu. Cand a inceput sa fiarba puneti afinele in oala si asteptati sa inceapa din nou sa fiarba.
Cand a inceput sa clocoteasca sosul, lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa 10 minute stingeti focul si scoateti din sos batonul de scortisoara. Rasturnati sosul intr-un bol si il puteti servi cald sau rece, ca garnitura la preparate din carne de pasare.

PREPARARE IN IMAGINI

 

COMENTARII (6)

Bucataria_lui_Tavi 1

29.05.2010, 13:08

Ms ptr furcu... dar chestia e ca sosul era ptr reteta de ficatei de pui . Dar cum reteta de ficatei cu acest sos n-a aparut inca... Nush de ce n-a aparut de acum vreo ora, probabil fiindca e sambata .

Roxana 1

29.05.2010, 13:17

adry88 1

11.05.2011, 15:23

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L