Sos de rosii pentru ciorbe

de mihaelar63 in Bulion, 3 Sep 2012 | 3868 vizualizari

 

Anul acesta gradina mi-a oferit rosii din belsug . Rosii nu foarte mari dar sanatoase si foarte dulci . Cum un bulion simplu nu mai este pe gustul nostru am adaugat ce mai aveam pe langa casa .
In timpul fierberii sotul meu exclama incantat cat de bine miroase .

 

INGREDIENTE

  • 3 kg rosii
  • 1.5 kg ardei [ majoritatea rosii si Kapia ]
  • 1 kg ceapa rosie
  • 2 capatani de usturoi
  • 1 legatura frunze telina
  • 1 legatura frunze patrunjel
  • 4 linguri sare mare neiodata
  • 1 plic conservant
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de rosii pentru ciorbe:

Spalati si taiati rosiile in sferturi curatind partile innegrite sau eventual stricate. Tocati-le prin masina speciala de tocat rosii. Pe masura ce obtineti bulion puneti-l la fiert intr-o oala suficient de incapatoare .

Curatati, spalati si taiati felii ardeii, usturoiul si ceapa rosie, pe care le macinati cu ajutorul masinii de tocat carne sau cu ajutorul robotului de bucatarie. Pasta o puneti la fiert peste bulionul de rosii + legaturile de verdeturi .

Fierbeti amestecul la foc foarte mic aproximativ 2 ore pana scade o treime, adaugati sare si un praf de conservant .

Turnati amestecul in sticle cu gura lata, sosul obtinut fiind mai gros si dunstuiti la dunst umed (20 min intr-o oala cu apa).

 

TIPS-URI

1

Dati cojile ramase de la rosii inca o data prin masina , astfel veti obtine in plus o treime de suc .Daca rosiile sunt carnoase chiar de doua ori .

RETETA IN IMAGINI

Sos de rosii pentru ciorbe-0
Sos de rosii pentru ciorbe-1
Sos de rosii pentru ciorbe-2
Sos de rosii pentru ciorbe-3
Sos de rosii pentru ciorbe-4
Sos de rosii pentru ciorbe-5
Sos de rosii pentru ciorbe-6
Sos de rosii pentru ciorbe-7

COMENTARII (23)

mihaelar63

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:53

Poliana n-ai timp pentru ca esti ocupata cu bunatati dulci . Facem schimb ?

mihaelar63

mihaelar63 1

04.09.2012, 21:57

Daca la iarna vine ,, ceva '' infofolit din care se vede doar nasul si cere sos de rosii pentru ciorbe voi stii ca esti ,, omul nostru din Ploiesti "'

mihaelar63

mihaelar63 1

04.09.2012, 22:02

Ma bucur bucatarasilor ca va place . Nu stati pe ganduri a inchide o particica din aroma verii in sticle si borcane, pe care veti fi bucurosi sa le savurati in iarna .

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!