Sos de vinete, iaurt si usturoi

de Adinuta in Sosuri, 30 Oct 2009 | 6662 vizualizari

 

Mi-am cumparat de curand o carte numai cu sosuri si dips si am si incercat o reteta. Este un amestec racoros si picant ce se recomanda a fi servit cu feliute de ardei proapeti. Noi l-am incercat si cu tortilla chips si a mers de minune.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • ¼ pahar ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • cam 130 grame de iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de chimen pudra
  • sare si piper
  • un pic de patrunjel verde
  • Optional: ardei rosii si verzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vinete, iaurt si usturoi:

Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul.


Pasul 2: Intr-o tigaie se pune uleiul. Cand se incinge, agaugam miezul de la vinetele si amestecam incontinuu cam 5 minute. La final, miezul va fi moale si va fi absorbit destul de mult ulei. Luam de pe foc si lasam cateva minute la racit.


Pasul 3: Apoi punem miezul cu tot cu ulei si sucul de lamaie in robotul de bucatarie si amestecam. Cand devine o pasta moale, adaugam iaurtul peste miez la robot si amestecam din nou. La final adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper si chimen si amestecam pentru ultima oara. Apoi punem sosul la frigider pentru cel putin o ora.


Pasul 4: Se scoate sosul de la frigider si se orneaza cu patrunjel verde. Ardeii rosii si verzi se taie fasiute. Se inmoaie in dip si se mananca. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9949
retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9950
retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9951
retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9952
retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9953
retete culinare - Sos de vinete, iaurt si usturoi 9954

COMENTARII (8)

Adinuta 1

30.10.2009, 22:10

e delicios si chiar cu legumele pentru dip mi-a placut mult ca l-am mancat pe tot in cateva minute cu baghetele de ardei si chipsuri. Chiar sa il incerci

Michelle 1

31.10.2009, 09:22

super.mmm

elena1988 1

08.02.2011, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortellini cu carne si ardei

Tortellini cu...

ieri la 22:27

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

de Rocsi 9

Tortellini cu...

ieri la 20:28

Prajitura cu morcovi, nuci si afine

Prajitura cu...

ieri la 13:10