Sos de vinete, iaurt si usturoi

de Adinuta in Sosuri, 30 Oct 2009 | 6747 vizualizari

 

Mi-am cumparat de curand o carte numai cu sosuri si dips si am si incercat o reteta. Este un amestec racoros si picant ce se recomanda a fi servit cu feliute de ardei proapeti. Noi l-am incercat si cu tortilla chips si a mers de minune.

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete
  • ¼ pahar ulei de masline
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • cam 130 grame de iaurt grecesc
  • 2 catei de usturoi zdrobiti
  • un pic de chimen pudra
  • sare si piper
  • un pic de patrunjel verde
  • Optional: ardei rosii si verzi
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vinete, iaurt si usturoi:

Pasul 1: Vinetele se inteapa cu furculita si se coc 45 de minute in cuptorul incins, la temperatura de 190 grade. Din cand in cand se invart de pe o parte pe alta. Cand sunt gata, se scot si se lasa cateva minute la racit. Apoi se taie in 2 si li se scoate miezul.

Pasul 2: Intr-o tigaie se pune uleiul. Cand se incinge, agaugam miezul de la vinetele si amestecam incontinuu cam 5 minute. La final, miezul va fi moale si va fi absorbit destul de mult ulei. Luam de pe foc si lasam cateva minute la racit.

Pasul 3: Apoi punem miezul cu tot cu ulei si sucul de lamaie in robotul de bucatarie si amestecam. Cand devine o pasta moale, adaugam iaurtul peste miez la robot si amestecam din nou. La final adaugam usturoiul zdrobit, sare, piper si chimen si amestecam pentru ultima oara. Apoi punem sosul la frigider pentru cel putin o ora.

Pasul 4: Se scoate sosul de la frigider si se orneaza cu patrunjel verde. Ardeii rosii si verzi se taie fasiute. Se inmoaie in dip si se mananca. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

Sos de vinete, iaurt si usturoi-0
Sos de vinete, iaurt si usturoi-1
Sos de vinete, iaurt si usturoi-2
Sos de vinete, iaurt si usturoi-3
Sos de vinete, iaurt si usturoi-4
Sos de vinete, iaurt si usturoi-5

COMENTARII (8)

Adinuta 1

30.10.2009, 22:10

e delicios si chiar cu legumele pentru dip mi-a placut mult ca l-am mancat pe tot in cateva minute cu baghetele de ardei si chipsuri. Chiar sa il incerci

Michelle 1

31.10.2009, 09:22

super.mmm

elena1988 1

08.02.2011, 10:21

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04