Sos Marinara

de Ina in Conserve, 12 Aug 2018 | 5501 vizualizari

 

O alta reteta delicioasa, pe baza de rosii. Tot pe lalena.ro am descoperit-o si v-o recomand cu drag.
Se poate consuma ca atare sau in paste, pizza, orez, fructe de mare, etc.

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii
  • 150 ml ulei de masline extravirgin
  • 2 cepe mari
  • 1 capatana de usturoi
  • 1 lingurita cu sare
  • 1 lingurita cu zahar
  • busuioc ( eu am avut uscat )
  • amestec verdeturi italiene
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Marinara:

Spalam rosiile si le crestam usor coaja, cu varful cutitului. Trecem rosiile prin apa clocotita, pentru 30 secunde, apoi le scoatem intr-o sita. In contact cu apa clocotita coaja crestata se va ridica de pe pulpa, usurandu-ne astfel munca de decojire. Indepartam in totalitate coaja rosiilor si le pasam la robot.

Tocam marunt ceapa si usturoiul.

Punem la foc mic o cratita incapatoare, turnam uleiul de masline, iar cand acesta este incins, adaugam ceapa tocata si calim 3-4 minute. Adaugam usturoiul tocat si lasam la calit inca 2-3 minute. Este momentul in care putem adauga rosiile maruntite, zaharul si sarea.

Amestecam bine si lasam sosul sa fiarba 25-35 de minute la foc mic. Din cand in cand amestecam pentru a evita lipirea si afumarea sosului.

Nu reduceti timpul de fierbere, intrucat la fierbere indelungata rosiile devin mai dulci si scade aciditatea sosului. Gustand perioadic sosul veti observa diferenta de gust pe parcursul prepararii.

Cu 10 minute inainte ca sosul sa fie gata, adaugam busuiocul tocat si verdeturile uscate.

Lasam sa fiarba 10 minute la foc mic, gustam si potrivim de sare si piper.

Ne dam seama cand este gata, intrucat uleiul se ridica la suprafata, iar sosul devine sticlos (ca la zacusca) .

Sosul nu trebuie sa fie foarte lichid, dar si nici prea gros.

Turnam sosul  fierbinte in borcane sterilizate, capsam bine si acoperim cu plosoape groase pentru a se raci lent.

Pastram in locuri uscate si racoroase (camara/beci).

TIPS-URI

1

Sosul se poate pastra si in congelator.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Marinara" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ketchup de casa