Suc de roşii

de diaconta in Conserve, 11 Sep 2011 | 4582 vizualizari

 

In nicio iarna nu-mi lipsesc din camara aceste delicioase sticlute cu suc de rosii folosite la diverse preparate sau servite ca atare.

 

INGREDIENTE

  • rosii
  • sare
  • zahar(optional)
  • frunze de telina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Suc de roşii:

Atât de simplu,încat e şi păcat sa nu facem suc de rosii in casa.

Roşiile se spală şi se taie în bucaţi mari.Apoi eu le pun în robot si le zdrobesc,astfel merg mult mai uşor prin maşina de roşii.Dupa aceea le trecem prin maşina de roşii pentru a separa seminţele.Punem sucul de rosii astfel obţinut la fiert într-o oală.După ce a fiert  puţin se adaugă puţină sare şi obţional zahăr daca îl doriţi mai dulce,sau dacă roşiile nu sunt suficient de dulci.Eu am avut roşii foarte carnoase si dulci,deci n-a fost nevoie de zahăr.

Se mai adauga câteva frunze de ţelină şi se fierbe pâna scade la jumătate,sau în funcţie de cât de gros doriţi sa fie….sucul de roşii.

Umplem sticlele cu suc de roşii ,aşa fierbinte,apoi se acopera cu o pătură si se lasa până când se răcesc.

Sa aveti o iarna cu camarile pline!!!!

 

TIPS-URI

1

Un pahar de suc de rosii pe zi este suficient ca sa-ti asiguri necesarul de vitamina A si C

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Suc de roşii 124893
retete culinare - Suc de roşii 124894
retete culinare - Suc de roşii 124895

COMENTARII (22)

Bucataras Medi 1

16.09.2011, 22:17

ca gospodina mai esti.................

diaconta 1

16.09.2011, 22:20

Medi,ma straduiesc si eu,dar meritul e mai mult al mamei

Bya Ralu 1

20.04.2012, 01:00

favo

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21