Sos ragu a la brunetica

de brunetica in Sosuri, 20 Oct 2011 | 2088 vizualizari

 

delicios si convenabil, alte cuvinte nu gasesc

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi , 
  • 1 ceapa medie ,
  • 2 cozi de telina ,
  • 3 linguri de ulei de masline , 
  • 300 g. carne tocata vita , 
  • 1 sticla suc de rosii , 
  • 1/ 2 pahar vin rosu ,
  • sare si piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos ragu a la brunetica:

Dupa ce ati spalat legumele bine, asezati-le pe tocator si taiati-le foarte fin ( sau folositi robotul de bucatarie ) .

Intr-o oala incingeti uleiul de masline si adaugati legumele pentru a se cali un pic, la foc mic . Cand legumele s-au inmuiat adaugati carnea tocata, sarea, piperul si amestecati bine pentru a se incorpora toate ingredientele. Lasati la foc cateva minute, dupa care adaugati vinul rosu si lasati sa se evapore la foc mic. Cand vinul s-a evaporat adaugati sucul de rosii diluat cu un pic de apa. Amestecati sucul de rosii cu restul ingredientelor si lasati la fiert pentru 2 ore tinand flacara continu la mic, iar din cand in cand mai amestecati .

Pofta buna !!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Sos ragu  a la brunetica 130005
retete culinare - Sos ragu  a la brunetica 130006
retete culinare - Sos ragu  a la brunetica 130007

COMENTARII (3)

kamy 1

21.10.2011, 00:18

LUK 1

21.10.2011, 08:15

asta e sosul potrivit pentru lasagna dupa cum imi spunea un bucatar care a lucrat la un rest. cu specific italian

brunetica 1

21.10.2011, 14:29

da Luk e sosul exact pentru lasagna si paste , reteta o am de la buna mea vecina italianca.

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55