Sos Tzatziki

de Lorra in Sosuri, 30 Iun 2013 | 4716 vizualizari

 

Un delicios sos grecesc, ideal pentru fripturi.

 

INGREDIENTE

  • 2 castraveciori
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de iaurt
  • putin ulei
  • sare si zeama de la o lamaie, dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Tzatziki:

Se curata si se dau prin razatoarea mica, castraveciorii si se scurg bine de zeama. Apoi se razuie si usturoiul.

Se pune un strop de ulei si se amesteca bine.

Se adauga iaurtul si se pune sarea si zeama de lamaie dupa gust.

Initial se foloseste si marar tocat marunt, dar noua ne place fara :)

Se serveste alaturi de friptura.

 

RETETA IN IMAGINI

Sos Tzatziki-0
Sos Tzatziki-1
Sos Tzatziki-2
Sos Tzatziki-3

COMENTARII (28)

Lorra 1

01.07.2013, 14:55

Ma bucur ca va place

corneliasudrijan 1

27.11.2013, 23:01

Traiesc de 17 ani in Grecia,dar aud pt prima data ca in tzatziki se pune zeama de lamaie si nu otet!Cat traieste omul invata,dar atatea prostii cate am citit aici la mancarurile grecesti n-am citit nicaieri.

Lorra 1

28.11.2013, 19:49

Atata timp cat este acrit pe gustul fiecaruia nu inteleg de ce te supa acest lucru.
Felicitari ca locuiesti in Gracia
Dar poate sti ca retele se reinventeaza si este liber la asa ceva.
Daca tot te-ai inscris pe acest site, posteaza si retete sa invatam de la tine, nu sa critici,la a carcotii suntem toti buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04