Sote de creveti cu orez auriu

de laylalala in Fructe de mare, 23 Mai 2010 | 3885 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru creveti

  • 400 gr creveti decorticati
  • 1 lingura ulei de masline
  • 3 catei de usturoi, curatati si tocati
  • 120 ml zeama de supa de pui
  • zeama de la 1 lamaie verde
  • 1 lingurita condiment pentru peste
  • un praf de boia iute
  • 1 lingurita amidon amestecat cu 1 lingura apa
  • 3 linguri patrunjel tocat

Pentru orez

  • 150 gr orez
  • sare, dupa gust
  • 1 lingurita stigme de sofran, maruntite
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sote de creveti cu orez auriu:

Intr-o cratita se pune apa la fiert .Dupa ce a dat in clocot, se adauga orezul.Se lasa sa fiarba pana cand orezul se face, apoi se scurge, se adauga sare, dupa gust, sofranul si se amesteca bine.
Se incinge uleiul de masline intr-o tigaie, la foc potrivit.Se adauga usturoiul si se caleste pana se va inmuia.
Se adauga crevetii si se prajesc, amestecand, aprox.3 minute.Se adauga supa, zeama de lamaie si condimentele si se se dau intr-un clocot.Se fierbe totul 1-3 minute pana cand crevetii devin opaci.
Se scot crevetii cu  spumiera si se aranjeaza pe farfurii.Se continua fierberea lichidului din tigaie, se adauga amestecul cu amidon si se da in clocot, amestecand pana cand sosul s-a ingrosat putin.Se adauga patrunjelul tocat si se toarna sosul peste creveti.Crevetii se servesc alataturi de orezul preparat.

 

RETETA IN IMAGINI

Sote de creveti cu orez auriu-0
Sote de creveti cu orez auriu-1
Sote de creveti cu orez auriu-2
Sote de creveti cu orez auriu-3
Sote de creveti cu orez auriu-4
Sote de creveti cu orez auriu-5
Sote de creveti cu orez auriu-6
Sote de creveti cu orez auriu-7

COMENTARII (2)

Roxana

Roxana 1

23.05.2010, 16:52

daca sunt creveti sunt prezenta.....pap tot

Ina

Ina 1

23.05.2010, 17:29

super arata!!!! ma uimesti cu aranjamentele alea

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!