Spaghete cu chiftele în sos italian

de Satisfyyourcravings in Spaghete, 11 Sep 2013 | 2355 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru chiftele:
  • 150 grame carne tocată de vită
  • 150 grame carne tocată de porc
  • 2 linguri pesmet
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt, tocat
  • 2 linguri parmezan ras
  • 1 ou
  • sare/piper
  • Pentru sos:
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 ceapă tocată
  • 3 căţei de usturoi, tocaţi
  • 150 ml vin roşu de bună calitate
  • 2 cutii (800 grame) de roşii în bulion, tocate
  • 1 lingură pătrunjel proaspăt tocat
  • sare/piper
  • +
  • spaghete
  • Parmezan ras
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftele în sos italian:

Se amestecă toate ingredientele necesare pentru chiftele cu puțină apă caldă, folosind o furculiță, apoi cu mâinile se formează mici bile de mărimea dorită.

Într-o tigaie se toarnă îndeajuns ulei pentru a prăji chiftele. Se gătesc până devin ușor maronii, apoi se scot pe prosoape de hârtie.

Se aruncă uleiul folosit la prăjit, dar nu se curăță tigaia. În aceeași tigaie, se toarnă puțin ulei de măsline, apoi se adaugă ceapa care se sotează 5-10 minute, până devine sticloasă.

Se adaugă usuturoiul care se gătește pentru 1 minut. Se adaugă vinul și se lasă 3 minute la foc mare, până când tot alcoolul s-a evaporat. Se adaugă roșiile, pătrunjelul, sare și piper.

Se așează chiftelele înapoi în tigaie, se acoperă și se lasă la foc mic 25-30 de minute până când chiftele sunt gătite în interior. 

Spaghetele se gătesc conform instrucțiunilor de pe ambalaj.

Se servesc cu sos, chiftele, parmezan ras și pătrunjel proaspăt.

 

COMENTARII (19)

laura_n

laura_n 1

11.09.2013, 14:54

o prezentare frumoasa, ca de obicei

Rocsi

Rocsi 1

11.09.2013, 19:59

Atat de apetisante

Satisfyyourcravings

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!