Spaghete cu parmezan si carciofi

de adasev12 in Spaghete, 11 Mai 2012 | 2939 vizualizari

 

cele ami simple paste care se pot face, dar simplitatea este invers proportionala cu savoarea si gustul placut al lor..am vazut reteta recent pe un post de televiziune, si mi-a palcut mult...si o fac des, ca se face repede si e si buna...poate va conving sipe voi sa o incercati...

 

INGREDIENTE

  • 300 g spaghete
  • 100 g parmezan ras
  • o lg de smantana
  • 3 carciofi( anghinare) proaspete sau din borcan
  • patrunjel si busuioc verde
  • 2 lg ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu parmezan si carciofi:

Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fac conform instructiunilor.

Separat intr-o tigaie se incinge uleiul si se prajesc foarte bine carciofii...acestia se curata mai intai, daca sunt proaspeti, se taie apoi in 5-6 buc. Asta e partea mai neplacuta., curatatul carciofilor...dar merita . Se prajesc bine pe toate partile sa se faca crocanti.

Se pun parmezanul si smantana intr-un bol si se pune deasupra un polonic mai mic de apa de la paste. Se omogenizeaza. Se pune si patrunjel verde tocat.

Se scurg pastele si se pun peste branza, se amesteca bine. Se iau cu un polonic si o furculita si se ruleaza apoi se pun in farfurie, iar deasupra se pun carciofii crocanti, cu tot cu faramiturile lasate in cratita. Se mai pot pune cateva frunzulite rupte cu mana de busuioc verde, cui ii palce. 

Garantat ca sunt bune!

 

RETETA IN IMAGINI

Spaghete cu parmezan si carciofi-0
Spaghete cu parmezan si carciofi-1

COMENTARII (10)

Lau

Lau 1

12.05.2012, 09:24

bune

Rocsi

Rocsi 1

13.05.2012, 15:25

adasev12

adasev12 1

13.05.2012, 16:38

deyu, sufletista, rocsi...ms fetele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!