Spaghete cu vongole

de Adele in Spaghete, 16 Mai 2015 | 1005 vizualizari

 

Ai mei toti din casa is mari iubitori si consumatori de fructe de mare, numai eu nu sunt o mare fana dar din cand in cand ma bucur sa pregatesc cate ceva simplu si delicios.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr spaghetti.
  • 1 catel de usutroi.
  • ardel iute uscat.
  • menta.
  • lamaie.
  • vin alb (20 ml).
  • ulei de masline 3 linguri.
  • piper.
  • vongole congelate.(100 gr)
  • sare.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu vongole:

Pentru inceput se pune o oala incapatoare cu apa la fiert, se adauga o lingura de sare.

Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei si se lasa la incalzit se adauga catelul de usturi pisat, ardelul iute si se lasa la prajit 1-2 minute, dupa care se pun vongolele si se acopera cu un capac, se adauga vinul alb si se asteapta se sa vaporeze, se adauga felii subtiri de coaja de lamaie si un pic de zeama, menta, sare, piper macinat, se scoate usturoiul si se da tigaia  la o parte.

Intre timp ce apa fierbe se pune pasta la fiert pentru 6-7 minute, se scoate si se adauga peste sos se pune din nou pe foc si se adauga si restul de ulei, pasta trebuie sa fie mai cruda, se ia un polonic de apa fiarta si se toarna peste, se amesteca bine si pentru 2-3 minute la foc mare se termina de copt amestecand bine. Se serveste imediat, pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

In loc de vongole cngelate puteti folosi si cele proaspete (cu siguranta mult mai bune).

2

Puteti inlocuii menta cu patrunjel.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Spaghete cu vongole 381089
retete culinare - Spaghete cu vongole 381090
retete culinare - Spaghete cu vongole 381091
retete culinare - Spaghete cu vongole 381092
retete culinare - Spaghete cu vongole 381093
retete culinare - Spaghete cu vongole 381094

COMENTARII (24)

Adele 1

17.05.2015, 16:48

Gicuta69 1

18.05.2015, 08:20

Adele 1

18.05.2015, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: